Fondacija „Slavko Ćuruvija” otvara prijave za besplatnu školu digitalnog novinarstva koja je namenjena novinarkama, novinarima i studentima novinarstva starosti od 20 do 35 godina. Za pohađanje potrebno je poznavanje rada na računaru, a prednost će imati novinari lokalnih medija. Sama škola će trajati devet nedelja u periodu od 23. marta do 2. juna, a rok za prijavu je do nedelje, 4. februara. 

Ova škola digitalnog novinarstva omogućava upoznavanje sa digitalnim okruženjem koje je promenilo načine na koje novinari biraju teme, prikupljaju i proveravaju informacije, pripremaju i objavljuju sadržaj i dolaze do publike. Pohađanjem škole učesnici će imati priliku da nauče nešto više o vodećim trendovima u internet novinarstvu, o nekim od najuzbudljivijih digitalnih tehnologija, na koji način da koriste alate koji olakšavaju rad i poboljšavaju rezultate i imaće mogućnost da steknu znanja i veštine koje omogućavaju obavljanje posla slobodnije i profesionalnije nego do sada.

Škola daje mogućnost sarađivanja sa nekim od najboljih i najiskusnijih domaćih novinara, urednika i stručnjaka za nove medije, a osim digitalnog novinarstva, škola se bavi analitičkim i istraživačkim novinarstvom, kao i etikom i standardima novinarstva.

Najveći deo aktivnosti biće organizovan na internetu, posredstvom onlajn platforme za učenje i rad kako bi se polaznicima omogućilo kvalitetno učešće, bez obzira na to gde se nalaze, kao i u fleksibilnom vremenskom rasporedu koji će moći da prilagode drugim obavezama.

Tokom trajanja Škole planirane su i tri vikend-radionice na kojima je obavezno prisustvo svih polaznika/polaznica, a sve troškove snosiće Fondacija.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka.

O autoru