Kako shvatamo i objašnjavamo termin antisocijalnog poremećaja ličnosti? O ovoj temi govoriće se na seminaru koji nosi naziv Enigma antisocijalnog poremećaja ličnosti: pojedinac ili društvo? Psihološkog savetovališta za studente SKC-a. Seminar će biti održan u Svečanoj sali Univerziteta u subotu, 2. marta sa početkom od 11 časova, a predviđeno vreme trajanja je do 14 časova.

Kako objašnjavaju iz Psihološkog savetovališta, na samom početku je potrebno da se razume značenje odlike samih pojmova, kako bismo shvatili težinu reči. 

Antisocijalni poremećaj ličnosti se odlikuje zanemarivanjem prava drugih osoba, prevazilazeći mere i kršeći pravila Često se javlja sukobljavanje sa socijalnim običajima i moralom. Neodstatak odgovornosti, empatije, osećanja krivice za počinjena dela i impulsivnost su neke od karakteristika antisocijalnog poremećaja ličnosti, objašnjavaju u najavi. 

O simptomima, uzrocima nastajanja, dijagnostikovanju, kao i o tretmanu antisocijalnog poremećaja ličnosti na seminaru će govoriti socijalna psihološkinja prof. dr Aleksandra Kostić i klinička psihološkinja i psihoterapeutkinja profesorka na Filozofskom fakultetu dr Milica Mitrović. One će upoređivati pogled nauke i izvora kao što su filmovi, knjige popularne psihologije, forumi, mediji na kojima se susrećemo sa ovim terminom. 

Pored kliničkog ugla imaćemo priliku da čujemo i mišljenje socijalnog psihologa koji će doprineti rešavanju ove zagonete, dodaju. 

Učešće na seminaru je besplatno, a nakon seminara svi učesnici će dobiti potvrdu o učešću. Kako je broj mesta ograničen, neophodno je da se zainteresovani prijave putem onlajn formulara. 

 

O autoru