Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zdravlje

„Naša trauma kroz generacije” – seminar o transgeneracijskoj traumi

Kristina Petrikić 5.6.2022. Komentari

Psihološko savetovalište za studente SKC-a, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta, organizuje u subotu 11. juna seminar pod nazivom „Naša trauma kroz generacije” od 11 časova, u svečanoj sali Univerziteta.

Foto: unsplash.com

Na predavanju će se govoriti o tome: kako se NAŠA trauma može prenositi kroz generacije, psihološki termin za ovaj fenomen je transgeneracijska trauma. Predavači na ovom seminaru biće: dr sci. med. psihijatar i sertifikovani terapeut za transgeneracijsku traumu Tamara Čavić Đurić, ass. dr sa Departmana za socijalnu politiku i socijalni rad na Filozofskom fakultetu Bojana Pucarević i prof. dr sa Departmana za psihologiju na Filozofskom fakultetu Vladimir Hedrih.

Transgeneracijska trauma je emocionalna, koji je fizički ili društveno pretrpela osoba u nekom određenom trenutku i prenosi se na nove generacije. Proces prenosa je uglavnom nesvestan, roditelji nikad ne nameravaju da prenesu traumu na svoju decu. Transgeneracijska trauma predstavlja ozbiljnu posledicu promene gena, koje izazivaju traumatični događaji kao što su: ratovi, fizički ili emocionalni bolovi, silovanja, ropstvo, genocid i slično.

Učešće je besplatno, mogu se prijaviti svi zainteresovani, a prijava se može izvršiti putem linka. Po odslušanom seminaru dobija se sertifikat o učešću. 

zdravlje,trauma,seminar,predavanje,transgeneracijska trauma,Psihološko savetovalište za studente,savez studenata univerziteta,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.