Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zdravlje

Svako ima slobodu da jogu doživi na svoj način

Anđela Jeremić 28.4.2022. Komentari

„Abhyasa Yoga Studio” održaće promotivni čas joge 3. maja sa početkom u 19 časova u Sportskom Centru „Pegaz” u Donjoj Vrežini. Prisustvo je otvoreno i za one koji već praktikuju jogu, početnike, ali i za one koji žele sa se upoznaju sa njom. Čas je prilagođen svima i potpuno je besplatan.

Foto: unsplash.com

Predviđeno vreme trajanja promotivnog časa je 75 minuta. Sastoji se iz vežbi disanja, joga položaja i vežbi relaksacije. Čas će održati instruktorka ovog studija Martina Svetozarević u saradnji sa profesorkom na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja koja vodi i razvojnu gimnastiku za decu Aleksandrom Aleksić Veljković. Nakon promotivnog časa, nastaviće se sa održavanjem časova uživo utorkom, četvrtkom i nedeljom od 19 časova i trajaće između 60 i 75 minuta. Časovi se baziraju na konceptu klasične hata joge.

Abhyasa Yoga Studio je online studio koji je instruktorka Martina Svetozarević, koja je po struci matematičar, pokrenula krajem februara meseca ove godine. Period koji je iza nas, sa pandemijom, kao i životni prioriteti kada je postala majka, postavili su joj ograničenje što se tiče njenog prisustva na časovima joge, pa je odlučila da sama završi obuku. Jogu praktikuje desetak godina, kada je u pitanju fizički aspekt joge. Obuku za instruktora hatha vinyasa joge završila je u Ganeša joga studiju u Beogradu. Ova škola je registrovana u Američkoj joga alijanski, pa je njen sertifikat registrovan svuda u svetu. U toku obuke joj se javila želja da ono što je spoznala prenosi dalje i tako je nastao ovaj studio. Iako je instruktor sa jako kratkim iskustvom, kaže da je svesna da je dalje istraživanje i konstantno učenje podjednako važno i mladim instruktorima, i onima sa većim iskustvom. 

Svako vežba u sladu sa sopstevnim osećajima i prati svoj ritam. Postoje i razne modifikacije položaja koje to prate i podržavaju cilj kao instruktora da svojim vežbačima pokaže da nema pogrešno izvedenih položaja ukoliko se osluškuju i prate instrukcije. Joga nije tu da se mi prilagođavamo jogi, već da je ova multidisciplinarna nauka toliko moćna upravo zato što je prilagodiva svima. Svako ima slobodu da jogu doživi na svoj način i od nje uzme samo ono što je njemu potrebno. Joga ne nameće, pa tako i ja ne namećem svoj doživljaj joge, koji se svakako vremenom menja, već je moj zadatak da vežbačima pomognem da se osamostale i sami za sebe grade praksu po sopstvenim osećajima i potrebama. Poruka koju šaljem svojim vežbačima: da je svaki dolazak na prostirku jedan novi početak. Ne treba se vezivati za ono što je bilo juče, ili razmišljati da li ćemo drugačije izgledati u nekom položaju sutra. Jedino je važno da osluškujemo telo i um danas dok smo na prostirci, poštujemo signale koje dobijamo i u skladu sa njima vežbamo. Kada nešto istinski osećate i volite, verujem da stvari nalaze svoj put. rekla je Svetozarević. Za dodatne informacije o časovima, možete se obratiti putem gore navednih načina. 

Prijave se mogu izvršiti: preko mejla , putem instagram profila @abhyasa_yoga_studio @leotardsforgymnastics, @martina_yl, kao i putem broja telefona +381611738474 (Martina),+38163443294 (Aleksandra).

zdravlje,joga,vežbe disanja,relaksacija,Abhyasa Yoga Studio,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.