Novi niški festival „Niš Week” počeo je sinoć, 13. juna i biće otvoren za posetioce do 16. juna. Na glavnoj bini Tvđave večeras će svoje nastupe održati Hari Mata Hari (nastup je planiran za sinoć, ali je odložen zbog vremenskih neprilika), a zatim i Sergej Ćetković. U subotu, 15. juna nastupiće tribjut bend švedske grupe „ABBA”. Ovaj novi festival karakteriše se kao festival za sve, s obzirom da ima bogati program i za mlađe i starije sugrađane i sugrađanke. 

Različite aktivnosti i događaji koje obuhvata ovaj festival raspoređene su u 15 zona. Neke od zona su: Zona nacionalnih jela, Slatka ulica, Street food, Fun and sport zona, Tech and chill zona za ljubitelje tehnologije. Tokom četiri festivalska dana za najmlađe posetioce su organizovane dečje predstave, a jedna od njih je adaptacija dela Krcko oraščić koja je izvedena sinoć. Danas se izvodi predstava Princeza na zrnu graška od 16.30 časova na Letnjoj pozornici. U nedelju, 16. juna biće izvedena predstava Crvenkapa i šašavi Vule u isto vreme, na istoj lokaciji.

I odrasli su mogli sinoć da pogledaju komediju Svingeri, dok ih 15. juna očejuje stand-up nastup Dragana Marinkovića Mace u 18 časova na Letnjoj pozornici, a poslednje večeri festivala predstava Kako sam se nadala, dobro se nisam udala sa početkom u 19 časova na istom mestu. Večeras je trebalo da bude izvedena predstava Vesele devojke, ali je ona, ipak, otkazana.

Ovaj festival inače teži da spoji lokalnu kulturu, trendove na svetskom nivou i gastronomiju, kao i da svoj program približi svim generacijama. 

Celokupni program, informacije o tome gde se tačno nalazi koja zona, kao i informacije o cenama karata za koncerte i predstave, možete pronaći ovde.

O autoru