„Oldtimer fest” ove godine se održava 22. i 23. juna u niškoj Tvrđavi kada će, nakon 35 godina od poslednjeg koncerta u Nišu, nastupiti grupa „Bijelo dugme” prve večeri festivala. Druge večeri nastupiće sastav „Beogradski sindikat”. Pored ova dva koncerta, posetioce festivala očekuju i druga dešavanja poput izložbe oldtajmer vozila i Sajma zdravog odrastanja.

Bijelo dugme nastupiće pred niškom publikom na Svetski dan muzike, kada će ujedno obeležiti 50 godina postojanja grupe. Nastupiće u izvornom sastavu, tako da će posetioci imati priliku da slušaju Gorana Bregovića, Zorana Redžića, Dragana Điđija Jankelića, Ognjena Radivojevića na klavijaturama, Mladena Vojčića Tifu i Alena Islamovića. Ova turneja koja će obuhvatiti i Niš je ujedno i oproštajna.

Grupa će nastupati od 22 časa, a atmosferu će zagrevati od 20 časova Penthouse Band. Dan kasnije, sa početkom od 20 časova, nastupiće Beogradski sindikat koji će tim povodom obeležiti 25 godina postojanja.

Revija retro automobila i motora predstavlja izložbu istorijskih vozila iz lokalnog Oldtimer kluba Niš i motora iz kluba Vespa Naissus. Prošle godine, Studentski dnevni list je ispratio ovu izložbu prvog dana festivala, kada su posetioci imali priliku da vide različite automobile stare preko 30 godina, kao što su Fiće, Kadilak, Mercedesi, Dijane, Bube i mnogi drugi.

I ove godine, izložba će biti otvorena za posetioce u subotu 22. juna u glavnoj ulici na ulazu u Tvrđavu.

Sajam zdravog odrastanja predstavlja manifestaciju u okviru koje brojni lokalni izlagači predstavljaju svoje obrazovne, kulturne i sportske usluge, ali i usmeravaju decu porodične radionice, igre, edukativne aktivnosti, muziku i druge aktivnosti.

Ove godine će u okviru sajma deca moći da se druže sa Jutjub influnserkama Arijom i Nađom. Celokupni program Sajma možete naći ovde.

Cene karata za koncert Bijelog dugmeta se kreću od 1.200 do 3.900 dinara, a za “Beogradski sindikat” od 1.200 do 2.500 dinara. Karte se mogu kupiti u menjačnici Božur, u turističkoj agenciji u Nišu Big Star Travel, pumpama OMV i u knjižarama Hijeroglif, Delfi i Indigo.

Festival Oldtimer fest održava se drugi put. Prošle godine pored izložbe istorijskih vozila i Sajma zdravog odrastanja, bila je održana i manifestacija Dani češke kulture, a nastupali su grupa Kerber i pevač Vlado Georgiev.

O autoru