Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

tam: Svako ko se bavi muzikom mora mnogo da veruje u to da će sve na kraju ispasti kako treba

Emilija Kostić 29.1.2022. Komentari

Nakon određene pauze usled nepovoljne epidemiološke situacije, klub „Feedback” se polako vraća na noge, i to jako dobro. Sinoć je u skladu sa svim merama održan nastup na kojem su učestvovali: Zicer Inc., tam, Kene Beri, Nihil, Letnje smrti i Honta.

Foto: Emilija Kostić

Publika je sa nestrpljenjem dočekala nastup ovih izvođača. Posebnu pažnju dobila je mlada pevačica i kantautorka Tamara Popović, poznatija pod pseudonimom tam. Tom prilikom govorila je za Studentski dnevni list o sebi i svom radu.

Vi i Vaš rad sve ste popularniji na domaćim prostorima. S obzirom na to da se bavite onim što želite, a publika Vas podržava u tome, koliko ste srećni i zadovoljni sobom?

tam: Mnogo. Iskreno, jako sam srećna sada i svakim danom sam sve srećnija. Prezadovoljna sam time što ono čime se bavim nailazi na sve veću publiku. Naravno, sve to ide postepeno, ali je jako lepo i čini me srećnom.

Koliko na Vaš rad utiče saradnja sa poznatim muzičkim licima, među kojima su i neki od onih koje lično volite i podržavate?

tam: Dosta utiče, jer na saradnju volim da posmatram kao da svi učimo jedni od drugih i to mi se baš dopada. Sve više imam priliku da radim sa ljudima koje volim i poštujem, tako da mi je zaista drago što se svi međusobno podržavamo i mislim da je to zaista lepo na našoj muzičkoj sceni.

Kada pogledamo većinu domaće muzičke scene, Vaš celokupni stil, ne samo muzika već i spotovi, i garderoba, i šminka, jako se izdvajaju. Šta Vas to vuče ka takvom stilu?

tam: Na moj stil utiče kombinacija dosta stvari i od malena me je to sve nekako guralo ka ovome sada. Estetika je skup svega što u životu vidimo, čujemo i doživimo, pa tako mislim da je na mene uticalo i to što sam završila Fakultet dramskih umetnosti, to što volim različite muzičke žanrove i vizuelne estetike. Volim da uzmem od svega toga pomalo i predstavim sebe tako.

telo

Foto: Emilija Kostić

Šta Vam je pored talenta i rada na sebi bilo potrebno za dosadašnji uspeh?

tam: U suštini, vodila me je ljubav prema muzicislepa vera u to da će sve biti dobro. Mislim da svako ko se bavi muzikom mora mnogo da veruje u to da će sve na kraju ispasti kako treba. 

Juna prošle godine ste bili muzička gošća u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem. Imajući u vidu to da emisiju prati dosta mladih, da li možete da podelite to iskustvo sa nama i našim čitaocima?

tam: Bilo mi je predivno, cela ekipa je odlična. Jako sam uživala, a Kesić je divna osoba. Opet bih došla, sama organizacija i odnos prema meni bili su odlični, tako da nosim samo pozitivne utiske. 

Kada se pogledate u ogledalo, šta je ono što vidite, a šta je ono što želite da drugi vide?

tam: Vidim nekog ko je sve zadovoljniji sobom i sve srećniji i ko ide ka tom putu da sve bude lepo i pozitivno. Što se drugih tiče, volela bih da oni vide samo ono najbolje od mene, nešto plemenito, lepo i inspirativno.

Za kraj, recite nam da li nas ubuduće očekuje još ludih žurki u Nišu sa Vama?

tam: Da. Stvarno se nadam da će biti prilike i da će to biti solo. Sada, kada mi izađe EP u februaru, gledaću da nastupam po većim gradovima u Srbiji, te verujem da ću vam doći jako brzo.

zabava i muzika,muzika,intervju,tam,feedback,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.