Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

„Od vazduha do sunca” sa Gazorpazorpom

Žarko Đokić 30.10.2021. Video Komentari

Gazorpazorp je mladi beogradski sastav koji već izvesno vlada alternativnom scenom Srbije i Balkana. Iako grupa postoji još od 2016. godine, Gazorpazorp se na sceni javlja 2018. godine u kompilaciji „Hali Gali” sa pesmom „Moja devojka”. Svoju nezavisnost stekao je 2019. godine kada je za slovenačku izdavačku kuću „Moonlee Records” izbacio album „Od vazduha do sunca”.

Foto: unsplash.com

Grupa nosi ime po izmišljenoj planeti iz animirane serije Rick and Morty, koju čine pevač Jasmin Rastić, gitara i bas-gitara Damnjan Nedelkov i Miloš Đeraković, kao i bubnjar Nikola Bajčetić. Iako se na zvuk dosta primećuje uticaj Repetirora na mlađe bendove iz Beograda, Gazorpazorp je izbegao zamku i album odradio sa potpunim integritetom. Od vazduha do sunca sadrži pet pesama, od kojih se naviše izdvaja Vratimo nežnost u grad. Ceo album je odrađen da dosta liči na pank bendove osamdesetih, a opet zvuči sasvim moderno. Muzika je dosta melodična, prepuna mladalačke energije i strasti.

Njihov zvuk predstavlja kombinaciju post-panka i eksperimentalnog roka, spajajući tako angloameričku muzičku tradiciju sa našom. Poslednja pesma albuma samo govori o talentu muzičara, kao i o njihovoj inspiraciji. Osim fenomenalne muzike, bend se dosta potrudio i oko grafičke prezentacije, tako da su pesme propraćene odličnim spotovima. Nema sumnje da se radi o fantastičnom bendu, za koji slobodno možemo da kažemo da postavlja neke nove temelje moderne pank-rok muzike

Izvori: www.moonleerecords.com

muzika,album,gazorpazorp,pank,rok,od vazduha do sunca,

Video prilog

Gazorpazorp - Ne bojim se / Moonlee Records

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.