Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

„Nemi pesnik” zvanično otvorio festival „Nisomnia”

Emilija Kostić 25.6.2021. Prilozi Komentari

Prvo veče muzičkog festivala „Nisomnia” održano je 24. juna na Platou niške Tvrđave. Publika je bila u prilici da prisustvuje nastupima „Nemog pesnika”, „Pilota” i Đorđa Miljenovića, poznatijeg kao „Skaj Vikler”.

Foto: Jelena Todorović

Na samom početku večeri nastupio je novosadski bend Nemi pesnik, kome je ovo prvi nastup u Nišu, te je time Festival svečano i otvoren. Prisutni su prve plesne pokrete započeli uz pesmu Matematika, nastavivši đuskanje uz Karneval, za koju bend kaže da je nastala iz shvatanja da se svi nalazimo u nekom karnevalu ludila i da svako ima svoju viziju njega.

Nakon Matematike i Karnevala, Nemi pesnik je nastup produžuio pesmama Ko je zapalio internet, Danas ti neću pisati, Trener života, Samo prijatelji i druge. Izvodili su i novu pesmu Slučajno, čija će premijera uz spot biti 9. jula, kao i Saučesnik, koja će se naći na njihovom predstojećem albumu Slobodna volja. Svirku su završili hitom Koliko si luda.

Nemi pesnik

Nemi pesnik; Foto: Jelena Todorović

Kao drugi bend nastupili su Piloti. Svojim izvedbama veče su pretvorili u pravu žurku na otvorenom, punu plesanja i pevanja poznatih dugogodišnjih stihova. Svirajući neke od njegovih pesama, Piloti su za vreme svog nastupa odali počast nedavno preminulom Đorđu Balaševiću.

Bend je svirao dvadesetak pesama među kojima su se našle Čini mi se da, Neveruj u idole, Leto, Kako si lepa i druge. Takođe, Piloti su odsvirali i dve pesme od kojih je jedna bila posvećena ženama, a druga muškarcima u publici. Priveli su kraju nastupa pesmom Kada sanjamo, nakon koje su na binu opet izašli na zahtev publike i odsvirali pesmu Zaboravljeni.

Piloti

Piloti; Foto: Jelena Todorović

Kao treći izvođač nastupio je Đorđe Miljenović sa svojim bendom. Energičnim nastupom prvo veče Festivala doveo je do kulminacije, kojom je ono i završeno. Pevao je pesme Umirem ti na rukama, Ko te laže, Nisam dobro, Čuvam te i druge sa albuma Amovi i Sam pao sam se ubio.

Svoj nastup završio je pesmom Zima, koju je publika razigrano propratila pevanjem iz sveg glasa. Gromoglasnim zahtevom publike za bis, Miljenović se na scenu vratio fristajlom, kojeg su prisutni veoma lepo dočekali, te je njim i zatvorio prvo veče Nisomnije.

Đorđe Miljenović

Đorđe Miljenović; Foto: Jelena Todorović

Nisomnia je muzički festival koji organizuje Niški kulturni centar pod pokroviteljstvom grada Niša. Nakon jednogodišnje pauze, Festival je vreme održavanja pomerio od septembra za jun i tako će se ubuduće održavati. Tokom cele večeri sve propisane epidemiološke mere su poštovane, publika se držala u svojim grupama i na rastojanju, dok su se na samom ulazu delile maske uz kupljenu kartu i merila temperatura.

Karte za drugi dan su u prodaji na ulazu u Tvrđavu po ceni od 500 dinara, kada će nastupiti Istok iza, Električni orgazam i E-play.

Video snimci nastupa nalaze se u prilogu.

muzika,zabava i muzika,Festival Nisomnia,Nemi pesnik,Piloti,đorđe miljenović,

Preuzimanje

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.