Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Puls rokenrola na novom albumu benda Lika Kolorado

Žarko Đokić 28.2.2020. Komentari

Rok nije mrtav, rok je živ, diše, pulsira i bori se. Dokaz za to je novi talas bendova kao što su Buč Kesidi, Artan Lili, Lika Kolorado i mnogi drugi, koji iznova govore NE! propadanju rokenrola. Demantuju skeptike da je rok statična muzika, izvode raznovrsne eksperimente, atipične za sam žanr, a optimistima daju veru da ih neće razočarati. 

Foto: www.amazon.com

Ako se može reći da je bend Lika Kolorado svojim prvim albumom Smiješ zaurlat napravio proboj, albumom Kontura definitivno je izrazio svoj stil, koji sadrži onoliko londonskog bunta koliko i jugoslovenskog novog talasa. Sve to složeno je u jedan garaž rok album, prepun specifičnog stila pisanja frontmena grupe Filpa Riđičkog uz pomoć Vanje Senčara, koji je došao kao šlag na tortu celom albumu. Kontura je najavljena singlom Spasoje, koji osim odlične muzike ima i nesvakidašnji spot. Time je i izazvao veliku pažnju javnosti, a to pokazuje činjenica da je na promociji albuma 24. februara u KSET-u bila potrebna karta više.

Ovaj album sadrži deset pesama od kojih se izdvajaju Gospođa, Spasoje i Gorilo. Sadrže puno metafora, koje ponekad mogu da bodu uši slušaocu, ali svakako se ne sme zanemariti smelost benda da u vremenu elektronske muzike objavi album žanra za koji mnogi smatraju da je na izdahu. 

Ukoliko ste fan raspaljenih gitara i garažnog roka, začinjenog pankerskom žestinom, a sve to u miksu sa svim onim što čini današnji rok, Kontura je stvar koja Vam neće izbijati iz glave neko vreme

Lika Kolorado,album Kontura,Spasoje,garaž rok,preporuka albuma,zabava i muzika,muzika,zabava,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.