Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Muzika

Škabo: Niška publika opravdala očekivanja

Dragan Jevremović 8.11.2019. Komentari

Reper Boško Ćirković Škabo nastupio je 7. novembra u klubu Feedback. Publika je imala priliku da čuje pesme sa novog albuma, kao i da se priseti starijih hitova kao što su Klub je vruć, Rep i grad, Zmaj Reda i drugi. 

Škabo tokom nastupa u Feedback-u / Foto: Jovan Živković

Na početku večeri nastupio je niški reper Mladi Jovcha, koji je zagrejao atmosferu pa je publika spremno dočekala Škaba. Nastup je otvoren nekim starijim numerama, a zatim su se smenjivale pesme sa različitih albuma. Pravu euforičnu atmosferu napravile su pesme Dr Božidara Zmajčine, satiričnog lika koji kroz pesme na humorističan način predstavlja našu realnost. Takođe, publika je imala priliku da kupi i novu Škabovu knjigu Odmetnost. Nakon koncerta, Škabo je za Studentski dnevni list govorio o niškoj publici, novoj knjizi, kao i o svojim daljim planovima.

Već ste nastupali ranije u Nišu. U kakvom sećanju Vam je ostala publika i u kojoj meri je ovog puta opravdala očekivanja? 

Škabo: Da, nastupao sam ranije u Nišu, u Feedback-u i publika mi je ostala u veoma lepom sećanju. U potpunosti je opravdala moja očekivanja. 

Kakve su reakcije na novi album Odmetnik je odsutan?

Škabo: Dobre su reakcije. Nisam previše pesama izvodio sa tog albuma, ali ono što je najsvežije imaće najbolje reakcije publike. Uskoro izlazi i novih pet pesama, koje će na Jutjubu izaći u formi kratkih animiranih filmova.

Knjiga Odmetnost je Vaša treća knjiga. Recite nam nešto više o njoj? 

Škabo: Da, ovo je moja treća knjiga, ali dve poslednje se mogu smatrati nekim zaokruženim zbirkama poezije, bez obzira na to što se radi o nekoj rep poeziji. Što se tiče prve knjige, ona je izbačena kao zbirka prelomljenih tekstova bez lekture

Šta je inspiracija za lik Dr Božidara Zmajčine?

Škabo: Božidar Zmajčina je doktor, hiperrealnost, prava Tapijeva slika, realniji od realnosti.  

Šta možemo očekivati od Beogradskog sindikata u budućnosti?

Škabo: Sredili smo studio i krećemo da radimo album. Želimo da napravimo neku celinu. 

škabo,feedback,koncert,intervju,rep,mladi jovcha,muzika,zabava,zabava i muzika,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.