Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Puder kao dnevni saveznik kože lica

Anđela Petrović 4.7.2018. Komentari

Mišljenje da je puder naš neprijatelj ima svoju osnovu. Međutim, dok se nanosi umereno sa pravom nijansom tela, nema razloga za strah.

Foto:www.bebeautiful.in

Ukoliko je puder kvalitetan, on može biti jako koristan za kožu. Takve je strukture da hidrira, generiše kožu i štiti je od UV zraka, tako da je lice uvek zaštićeno od sunca. Bitno je i da se pre svakog nanošenja pudera, nanese i odgovarajuća krema za lice. Postoje i proizvodi poput BB i CC kreme koji kombinuju ova dva, u jedan proizvod. Puder, osim što je dnevni saveznik kože lica, pomaže da se osećamo sigurno i lepo. Zato je potraga za idealnim puderom komplikovana i predstavlja pravi izazov. 

Savršen puder mora da pristaje nijansi vašeg tela, održava nivo vlažnosti kože, pruža licu svež, prirodan i mat zgled. Ne sme da zatvara pore, da suši kožu ili ostavlja masne fleke. Cilj je da izgledate što prirodnije, pa zato nakon odabira pravog pudera, veoma je bitno nanošenje.

FacePowderTeaser

Foto: www.independent.co.uk

Kad nanosite podlogu ,ako imate dovoljno vremena, vrhovima prstiju izmasirajte lice kružnim pokretima dok nanosite kremu. To će podstaći cirkulaciju, pa će vam lice izgledati svežije. Zatim puder na lice nanosite postepeno, sloj po sloj. Bez obzira da li ga nanosite prstima ili sunđerom, pravite poteze od sredine lica ka spolja. Onda obratite pažnju na vilične kosti, podbradak i na gornje kapke, kako bi lice bilo ravnomerno prekriveno puderom.

Izvori: www.lepotica.rs  , www.wannabemagazine.com , www.zenablic.rs 

moda,stil,moda i stil,kozmetika,puder,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.