Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Šta boja odeće koju nosite govori o vama?

Anđela Petrović 11.6.2018. Komentari

Lični stil oslikava našu unutrašnjost, jer bojama i krojem odeće reflektujemo svoju psihu. Svoja osećanja, želje i raspoloženje svakodnevno iznosimo kroz boje odevne kombinacije.

Foto: www.housewifehowtos.com

Znamo da odelo ne čini čoveka, ali ne može se poreći da dosta govori o njemu. Da nije tako, kombinacije koje nosimo kod kuće nosili bismo i na poslovnom sastanku. Postoji dosta knjiga o psihologiji boja. Po njima, svaka boja ima svoju osobinu koja se direktno prenosi na osobu koja je nosi. Kada nosite kontrastne odevne kombinacije, ostavljate najjači utisak. Crno-beli odevni komadi, crna haljina i žute cipele, ljubičasti aksesoari uz belu haljinu samo su neke od kombinacija kojima možete eksperimentisati i biti jedinstveni.

Osim toga, postoje i analize koje oslikavaju značenje svake boje zasebno. Crna boja je klasična, moćna i sofisticirana. Predstavlja osobe od autoriteta. Neki je izbegavaju, jer, kako istraživanja kažu, oslikava depresivce. Sa druge strane, crvena je boja ljubavi. Adam Alter, profesor marketinga, napravio je eksperiment koji je pokazao da crvena boja najviše privlači osobe suprotnog polaPlava boja oslikava stabilnost i lojalnost, pa se preporučuje za poslovne sastanke. Prikazuje i pouzdanost i odanost, pa je poželjna za javne nastupe. Narandžasta odaje entuzijaste, socijalne i površne. Zelena odlučne i zadovoljne. Roze povučene, osećajne i romantične. Bela je za nenametljive, sigurne i uredne. Žuta odaje one neozbiljne, vedre i inteligentne.

Izvori: www.cosmopolitan.rs i www.citymagazine.rs 

moda,stil,moda i stil,lični stil,boje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.