Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

„Soft glam” kao novi trend šminkanja

Smiljana Vasković 23.1.2023. Komentari

„Soft glam” je novi trend šminkanja koji je već neko vreme glavna tema na društvenim mrežama. Osmislila ga je Meri Filips, šminkerka koja je zadužena za besprekoran ten i izgled modela Hejli Biber i Kendal Džener. Ona je, naposletku, postavila detaljan tutorijal na svom TikTok profilu zajedno sa listom proizvoda koje preporučuje za rekreaciju ovog „makeup look-a”.

Foto: unsplash.com

Naime, tajna savršenog i prirodnog izgleda su podslikanje i iscrtavanje kostiju, iliti isticanje kontura ispod tankog sloja tečnog puderaNeuobičajen postupak šminkanja daje neverovatne efekte, pa sve devojke sada šminku stavljaju ovim redosledom. Naravno, prvi je prajmer, a zatim na red dolazi konturisanje bronzerom, koji se nanosi tako da daje efekat podizanja i osvežavanja lica. Nanosi se na jagodice, predeo iznad obrva tako da uokviri čelo, zatim na linije vilice i konture nosa što čini da on vizuelno izgleda manje.

Nakon toga sledi korektor, koji se nanosi tako da popuni prostor izmedju kontura, to jest ispod očiju, ispod linije bronzera na jagodicama i duž centra nosa, izmedju linija kontura. Posle nanošenja i ravnomernog blendanja ovih prozvoda karakterističnim pokretima ka gore koji vizuelno zatežu lice, sledi tanak sloj tečnog pudera male pokrivne moći. Preporučljivo je naneti ga velikom pufnastom četkom, tako da lagano prekrije već nanesene konture. Poslednji korak ovog viralnog tutorijala je rumenilo, koje se nanosi preko jagodica i nosa u obiku latiničnog slova W.

Kako je ovo tutorijal za besprekoran ten i bazu šminke, ostatak je potuno prepušten Vama, pa izgled možete upotpuniti samo maskarom i balzamom za usne, za svakodnevni izgled ili nešto jačom šminkom na očima i upečatljivim karminom za glamuroznije prilike.

Izvori: elle.com.au, newbeauty.com

moda i stil,šminka,make up trik,tutorijal,soft glam,Mary Phillips,Kendall Jenner,Hailey Bieber,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.