Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Moda poznate družine iz serije „Prijatelji”

Natalija Jović 22.10.2022. Komentari

Od kada su se prvi put davne 1994. pojavili na malim ekranima, najpoznatija družina i nakon toliko godina iza sebe ostavlja niz tragova, kao i neprolaznost priče o njima. Ovaj društveni fenomen koji su izazvali Metju Peri, Dejvid Švimer, Mat le Blank, Dženifer Aniston, Lisa Kudrou i Kortni Koks kao i njihovi stajlinzi iz sezone u sezonu napavili su pravi kult.

Scena iz serije „Prijatelji”; Foto: printscreen

Od samog početka emitovanja serije Prijatelji pored odlične zabave i humora bili smo svedoci neverovatne pomame za njihovim stajlinzima, načinom sminkanja i nošenja frizura. S obzirom da je serija snimana deset godina, mnoštvo odevnih komada, načina sminkanja, frizura promenjen je na glumcima i glumicama. To koliko je moda iz ove serije ostavila upečatljiv utisak, govori to što se poneki odevni komadi prepoznaju po tome da ih je nosio određeni karakter iz serije.

Kada se spomene moda iz ove serije, prvi lik koji će svima pasti na pamet jeste Dženifer Aniston, koja je svojom ulogom Rejčel Grin lansirala određene odevne kombinacije u nezaborav i po kojima je ostala upamćena i dan-danas. Njen uvek perfektan i elegantan stil bili su inspiracija mnogim svetskim dizajnerima. Danas se moda devedesetih i ranih dve hiljaditih vraća na velika vrata, te su kockasti minići, čokeri, topovi golih ramena, tregeri, majice sa natpisimaslip haljine, čizme do kolena opet postali must have u svakom ženskom garderoberu.

IMG 9755

Scena iz serije Prijatelji; Foto: printscreen

Ulogu Monike Geler, Kortni Koks dočarala je izvanredno, dok je pored uloge ona jedan od likova koji je imao nezaboravne odevne kombinacije. Kežual elementi, duboki džins sa košuljom preko ili majicom i džemperom i dan-danas su obavezni odabir za svaku devojku.

Jedan od najupečatljivijih likova svakako da jeste hipika društva, Fibi. Njen spoj nespojivih odevnih predmeta koji na njoj izgleda sasvim pristojno i nimalo smešno. Dugačke suknje sa blejzerima preko njih, dugačke haljine bili su večiti odabir ove samoprozvane kantautorke. Frizura vezana ili podignuta poput palme i dan-danas je prvi odabir mnogih dama. Svakako da je takozvani teddy kaput koji je Fibi još onda nosila, a koji je mnogima bio smešan, danas neizostavan komad odeće.

Muški deo ekipe ostao je upamćen po opuštenom stilu, nošenju džinsa i duksevima koji su tada bili popularni, a uloga Rosa po tome da je večito nosio odela zbog posla.

Mnoge odevne kombinacije koje su bile popularne za vreme snimanja ove serije i danas mogu da se obuku i budu moderne.

Izvoriddl.rs , glossy.espreso.co.rs

moda i stil,moda iz serije prijatelji,prijatelji,Rejčel Grin,monika geler,fibi,ros,Joey,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.