Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Evropske destinacije za ljubitelje mode

Natalija Jović 29.8.2022. Komentari

Svako leto sa sobom donosi sezonu putovanja. Dok se većina odlučuje za odmor na moru, postoje i oni koji će svoj odmor provesti daleko od mora u unutrašnjosti države u nekoj vikendici ili iskoristiti vreme godišnjih odmora da obiđu neki grad. Za sve ljubitelje putovanja i mode moguće je spojiti ove dve strasti i posetiti gradove koji su najpoznatije prestonice mode u Evropi.

Foto: unsplash.com

Naravno, na prvom mestu se nalazi nezaobilazni Milano koji je sinonim za visoku modu i glamur. Najveći grad italijanske pokrajine Lombardije, ujedno je i najveći evropski i svetski epicentar najpoznatijih svetskih dizajnera. Modele najpopularnijih brendova Guči, Versaće, Valentino, Armani, DolčeiGabana, Prada moguće je naći u trgovačkoj četvrti ovog grada kvadriateala de la moda. Iako vladaju stereotipi da je ovo mesto samo za one sa dubokim džepom to nije tačno, u Milanu se mogu pronaći od lowcost do luxory brednova. Najpoznatija ulica mode u Milanu jeste Via Montenapoleone, u kojoj su smeštene najluksuznije radnje vodećih dizajnera. Koliko je ovaj grad naklonjen modi, pokazuje nam i to da ima kvart mode Corso Como.


laura chouette WzlTl8Lrgv0 unsplash

Foto: unsplash.com 

Govoriti o modi, a ne spomenuti par italijanskih gradova nije moguće. Pored Milana, večni grad Rim svakako da je na ovoj listi. Moda je rođena u Italiji, što dokazuju i njeni gradovi. I u ovom gradu moguće je pronaći marke poput Kavallija, Prade, Armanija, a Bulgari, Fendi i Valentino potiču iz Rima. Kvalitetne i povoljne odevne komade moguće je naći u ulicama Via Kondoti, Via Boka de Leona, Via Frandina. Najpoznatiji tržni centri u ovom gradu Rinascente i COIN jesu mesta gde ćete naći najrazličitije komade.

Pariz drugačije nazivaju i omiljenim gradom u svetu mode. Prefinjenost i elegancija sinonim su za glavni grad Francuske. Zbog toga nije čudno što su neki od najpoznatijih svetskih dizajnera upravo odavde. Kristijan Dior, Lui VitonIv Sen Loren, Koko Šanel, Iber de ŽivanšiŽan-Pol Gotje samo su neki od ljudi koji su diktirali ili diktiraju svetsku modu i danasButici u ulici Rivoli privlače najviše kupaca, te nije neobično što se na ovom mestu nalazi jedna od najpoznatijih modnih kuća The Bazar de l’Hôtel de Ville (BHV).

Ukoliko ste ipak ljubitelji retro mode pravi odabir za vas biće Bordo, Beč, Berlin, Bilbao, Napulj.

izvorinajboljeizitalije.rselle.rs/

moda i stil,evropa,svet,Gucci,armani,Prada,PARIZ,rim,milano,BEČ,bordo,napulj,Berlin,bilbao,koko šanel,Kristijan Dior,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.