Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Curtain bangs – šiške koje pristaju svakom obliku lica

Smiljana Vasković 10.5.2022. Komentari

Curtain bangs ili takozvane „zavesa-šiške“ biće jedna od najpopularnijih frizura ovog proleća, s obzirom na to da su potpuno osvojile svet tokom prethodih meseci.

Foto: morganandmorgan.co.nz

Originalno potiču iz 70-ih, ali ih ovih dana možemo videti na svim trendseterkama. Sa sobom donose brojne prednosti koje ženama 21. veka prvenstveno štede vreme, ali i novac. Ovakve šiške zahtevaju minimalno održavanje, a izgledaju jako lepo i kada krenu da rastu, pa kada se jednom ošišaju, mogu trajati i po nekoliko meseci. Kod ovih šiški razdeljak je obično na sredini, tako da padaju i ravnomerno uokviruju lice. Iznutra su kraće, a spolja postepeno postaju duže. Curtain bangs se mogu prilagoditi, pa ih jedan dan možete nositi na klasičan način, a već sledećeg ih možete začešljati sa strane ili staviti iza uha. Idealne su za prikrivanje visokog, izraženog čela i isticanje jagodica, ali ako se pravilno ošišaju, mogu izgledati podjednako dobro na svim oblicima lica. Postoje brojne varijacije ovog trenda, pa se ove šiške mogu videti na dugačkoj, ali i kratkoj, tankoj, ali i bujnoj, ravnoj, kao i kovrdžavoj kosi. Sa ovom frizurom dobar izgled je zagarantovan, jer šiške doprinose tome da kosa izgleda sveže isfenirano i puno volumena.

Masovnoj popularizaciji ovog trenda doprinose i brojni tutorijali na društvenim mrežama koji prikazuju kako da u nekoliko naizgled jednostavnih koraka postignete ovaj izgled kod kuće. Međutim, ovaj trend takođe prednjači i kada su u pitanju neuspeli pokušaji neveštih frizera, stoga je potrebno biti jako obazriv ili se obratiti stručnjacima. Ukoliko želite da osvežite svoj izgled i da uradite nešto drugačije za promenu, ove šiške su idealne za to. Mogu se uklopiti u retro stil, ali i u moderne frizure. U svakom slučaju, izgledaće dobro i kada su u pitanju dnevne varijante, ali i za neke elegantnije prilike. Uklapaju se i uz razne detalje za kosu, pa tako svoju frizuru možete dodatno stilizovati rajfom ili ukosnicama. 

Izvori: wanted.mondo.rshadviser.com

moda i stil,frizura,šiške,Curtain bangs,zavesašiške,trend,oblik lica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.