Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Različiti modni stilovi oblačenja

Ana Stojanović 19.7.2021. Komentari

Ukoliko želimo da eksperimentišemo sa odećom i da vršimo različite modne transformacije, potrebno je da znamo koji sve modni stilovi oblačenja postoje. Takođe, poznavanje različitih stilova potrebno je modnim profesionalcima jer tako mogu da stvaraju nove i da rekreiraju stare. Kako bismo dobro izgledali, najvažnije je da odredimo stil koji nam najviše leži.

Foto: www.fitandelegant.com

Boemski ili boho je ležeran, maštovit i nikada dosadan stil. Odeća je udobna, neobičnog kroja, sa upečatljivim detaljima i spajanjem nesvakidašnjih boja. Karakterišu ga različite šare na košuljama i pantalonama. Veliki šalovi, šeširi i kaiševi uz retro detalje i dezene su odlike ovog stila. Ulični ili strit stil je spajanje elegantne i sportske odeće. Ovde je dozvoljeno sve, možete pustiti mašti na volju, a naočare za sunce i nakit u slojevima je ono što mu daje poseban izgled. Kantri stil prepoznatljiv je po kaubojskim čizmama, kariranim košuljama i džinsu.  Uz sve to, vrlo često kao modni dodatak nosi se i kaubojski šešir i kaiš.

Sofisticirani stil je savršen način oblačenja za neke formalne prilike. Kroz odeću kao što su košulje, sakoi i elegantne pantalone i te kako se može prikazati ženstvenost. Rokenrol stil karakterišu crne kožne rukavice, crna kožna jakna, crne uske kožne farmerke i crna čipka. Šminka koja ističe ovaj stil je jak crveni karmin i jaka senka na očima. Grandž je poprilično neformalan stil oblačenja sa dekonstrukcijskim krojevima, tamnijom šminkom i neurednom frizurom. Odeća koja se nosi je već iznošena i izgleda istrošeno, a slojeviti način oblačenja je nešto što opisuje ovaj stil.header image 50 outfits for women who love black fustany main image

Foto: fustany.com

Kežual stil više koriste muškarci, ali i žene u poslednje vreme. Ovo je ležeran stil koji garantuje udobnost, a pored toga, pogodan je i za sve prilike. Muškobanjasti stil ili androginost predstavlja oblačenje žena u odeću koja je inače karakteristična za muškarce. Za neformalne prilike dobar izbor su majice različitih krojeva, farmerke i sportska jakna, a za formalnije prilike savršen izbor su karirane i prugaste košulje, ravne pantalone, sakoi užeg kroja, kravate i mašne diskretnih boja. Idealna kombinacija sa kojom ne možete pogrešiti  je svakako: bela košulja, šire pantalone i duži sako.

Izvoriwww.trend-dizajn.blogspot.comwww.wannabemagazine.com

moda i stil,oblacenje,boho stil,džins,sportska odeća,kožna jakna,sofisticirani stil,sako,trend,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.