Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Mali beuty trikovi Francuskinja za svež i mladoliki izgled

Milijana Jovanović 24.11.2020. Komentari

Koliko god vodili računa o ishrani, negovali se skupim proizvodima i živeli bez stresa, alkohola i nikotina, Vaš izgled odslikavaće realno stanje vaše godine rođenja. No, Francuskinje vekovima unazad uspešno prkose starenju kože, pa zahvaljujući životnom stilu i dobro usađenim navikama, uspevaju da odlože neminovne bore. U čemu je njihova tajna?

Foto: unsplash.com

Za razliku od čuvenih holivudskih lepotica i svetskih stilskih diva, na kojima su jasno vidljivi tragovi estetskih zahvata, koji podrazumevaju zatezanje lica i neizostavnu upotrebu botoksa, na poznatim Francuskinjama ovakvih, makar vidljivih, tragova nema. Usne rađene silikonom nepojmljive su u njihovoj beauty kulturi, a isto važi i za otečenost lica, koju izaziva redovno ubrizgavanje botoksa. Francuskinjama je apsolutno poražavajuće da izgledaju vidno podmlađeno ili veštački. One će se ipak opredeliti za održavanje mladolikog i svežeg izgleda prirodnim putem kao i za dostojanstveno starenje. Međutim, grube linije bora na licima Francuskinja nisu vidljive i neminovno je da sveukupno izgledaju značajno mlađe. U čemu je njihova tajna? Jedna od najpoznatijih francuskih stručnjaka za neku lica Joelle Ciccio objašnjava da su ključan razlog tome, masaže lica. A o važnosti cirkulacije ćelija kože lica shvatila je jako davno, gledajući svoju baku koja je umela po pola sata svake večeri da stoji ispred ogledala, da štipka i masira svoje lice. U njenom salonu masaže lica rade se sa uljem osušenih koštica grejpa, koje poseduju obnavljajuće sastojke i širok spektar anti-ageing benefita. Ove masaže vrlo su popularne u Francuskoj i odlaze toliko daleko da kozmetičari svojim klijentima masiraju kožu i sa unutrašnje strane obraza i usana.

Sledeće čega se većina Francuskinja pridržava jeste ubrizgavanje hijaluronske kiseline na vremeFrancuskinje odlaze na vreme kod svojih kozmetičara, već u kasnim 20-im, jer žele da spreče pojavu finih linija i bora, ali to ne čine invazivnim tretmanima botoksa. Biraju ubrizgavanje hilajuronske kiseline u vidu filera iskuljučivo na predelima gde su im najpotrebniji, odnosno oko očiju i usana.

pexels anna shvets 3851569

Foto: www.pexels.com/Anna Shvets

Profhilo ili hidriranje kože na najvišem nivou, je kozmetički tretman koji odnedavno postoji i u Srbiji, a koji je u Francuskoj uveliko popularan. U pitanju je ubrizgavanje tečnosti koja praktično remodeluje kožu, odnoso, stimuliše proizvodnju  kolagena i elastina, a rezultat daje mekšu i glađu strukturu kože, čak i onim ženama koje su u poznijim godinama. Francuskinje ne rade puno tretmana i ne nanose puno hemije po licu, ali svake nedelje rade tretman čišćenja lica i jedu zdravo. Pa ukoliko želite da imate negovanu, sjajnu kožu, fit telo i visok nivo energije, povedite računa malo više o tome koju hranu konzumirate. Odvojite vreme za maženje i paženje svoje kože, bilo da je reč o kupki sa mehurićima ili stavljanju maske za lice. Glavni moto skoro svih Francuskinja je da je lepota nešto što Vam pruža zadovoljstvo. Zato, kada se osećate dobro, uvek ćete i izgledati dobro.

Izvori: ddl.rselle.rs 

 

 

 

moda i stil,Francuskinje,lepota,godine,mladoliki izgled,starenje,masaža lica,hijaluronska kiselina,Profhilo,zdrava hrana,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.