Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Kleopatrine tajne za lepu i negovanu kožu

Milijana Jovanović 2.11.2020. Komentari

Čuvena egipatska faraonka zapravo i nije bila oličenje istinske fizičke lepote, koliko ju je pratila reputacija fatalne zavodnice. Uprkos tome, Kleopatra i danas nosi titulu egzotične lepotice sa sjajnim intelektualnim veštinama i važi za jednu od najlepših figura antike. Vrlo je moguće da je ova reputacija nastala kao rezultat njene prevelike posvećenosti lepoti i nezi. A koje su se to tajne krile iza „beauty” tretmana drevne egipatske vladarke koji su stariji preko 2000 godina, a popularni i dan danas?

Foto: www.trendymag.net

Činjenica je da u Kleopatrino vreme nije postojala beauty industrija sa nepreglednim izborom kozmetičkih proizvoda, te se beauty rutina jedne od najlepših žena sveta sastojala isključivo iz proizvoda baziranih na prirodnim sastojcima biljnog ili životinjskog porekla. Egipatska kraljica je bila velika obožavateljka maski, pomada i tretmana koji su i danas veoma delotvorni. Pored toga, ona je istinski uživala u svojim beauty ritualima, ne zanemarujući nijedan deo svog negovanog tela. Namirnice koje je Kleopatra redovno upotrebljavala u svojoj rutini a koji su danas lako pristupačni svakako su med i mleko. Veruje se da je Kleopatra svoju glatku i negovanu kožu dugovala hranljivim kupkama od magarećeg mleka i meda, a navodno su Egipćanke koristile ovu kombinaciju sastojaka i za maske za lice. Brojni savremeni kozmetički proizvodi sadrže potrebne mlečne kiseline, a ukoliko ste ljubitelji isključivo prirodnih tretmana u svoju kupku uvek možete dodati pola litre mleka životinjskog porekla i pet velikih kašika meda.

So iz mrtvog mora bio je još jedan je redovni Kleopatrin sastojak za negovanje kože. Mrtvo more smatra se najvećim prirodnim spa centrom na svetu, a kupanje u njemu se, zbog izrazito visoke količine lekovite soli, preporučuje ljudima sa kožnim bolestima i generalno problemima vezanim za kožu. Morski piling za telo, pomaže u oslobađanju stresa i anksioznosti, ostavljajući kožu mekanom, hidriranom i podmlađenom. Savršen partner Vašoj mlečnoj kupki. Neizostavna je i nadaleko poznata egipatska depilacija. U većini kozmetičkih salona možete zakazati tretman egipatske depilacije, koji će na manje bolan način ukloniti neželjene dlačice. Šećerna pasta glavni je sastojak ove metode, a njene dodatne pogodnosti su te, da u potpunosti eliminiše urasle dlačice. Odgovara svim tipovima kože i potpuno prirodnim sastojcima čuva zdravlje kože. Nije uzalud ovaj recept opstao hiljadama godina! U nedostatku kozmetičke industrije, ljudi su nekada bili maštovitiji u svojim domovima ili, preciznije, u kuhinjama. Žene su oduvek volele da eksperimentišu i otkrivaju blagodeti biljaka koje nas okružuju. Na taj način je stvoren i Kleopatrin tonik od ruže. Proces pravljenja je vrlo jednostavan, sveže ubrane latice ruže se prelivaju ključalom vodom i potrebno je da odstoji nekoliko sati dok se voda ne ohladi. Nakon toga se ova mirišljava smesa procedi, a vodica koja ostane je bila tonik koji je Kleopatra koristila ujutru i uveče kako bi osvežila svoje lice. Ukoliko niste ljubitelj koji bi sam pravio sopstveni tonik, postoje i gotovi tonici različitih proizvođača koji se mogu pronaći po veoma pristupačnim cenama.

Izvori: pure.rselle.rs

moda i stil,Kleopatra,koža,nega,lepota,morska so,egipatska depilacija,tonik,med,mleko,beauty rutina,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.