Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Greške u šminkanju koje dodaju godine

Milijana Jovanović 19.10.2020. Komentari

Šminka je alat uz pomoć kog se ističu prednosti lica i sakrivaju nedostaci za koje ne želimo da se vide. Zato je ona naš saveznik kada je u pitanju lepota, ali ukoliko se ne iskoristi na pravilan način umesto željenog efekta dobićemo izgled neurednog i starijeg lica.

Foto: www.enigma-mag.com

Najveći krivci zbog čega se većina žena ne oseća lepo i poželjno su akne, podočnjaci i pojačano crvenilo. Osim što se ovi nedostaci mogu prekriti puderom, ukoliko želite manje šminke na licu savršen posao odradiće i korektor. Ono što je važno pri odabiru korektora jeste da kupujete one koji su slabije teksture. Ako odaberete preguste korektore, može se dogoditi da izgledate starije, te istaknete podočnjake još više, umesto da ih sakrijete. Ono što će doprineti svežem izgledu lica, bez obzira da li ste predhodno stavili puder ili ne, jeste rumenilo. Ono o čemu treba voditi računa je da ne birate previše tamnu i neodgovarajuću nijansu jer ćete izgledati kao da vam je mnogo više godina nego što zaista jeste. Birajte suptilne nijanse poput nežno roze ili boje breskve.  

Verovale ili ne, čak i maskara utiče na to kako izgledate. Tačnije, koliko staro izgledate. Ako stavite previše maskare na donje trepavice izgledaćete starije jer će vaš pogled izgledati umornije. Istaknite svoj pogled stavljajući više maskare na gornje trepavice, dok ćete na donje samo lagano preći četkicom sa što manje proizvoda na njoj. Tehnika smokey eyes još uvek je zastupljena i voljena u šminkanju, ali žene u srednjim godinama bi trebalo da je zaobilaze i da više pažnje posvete prirodnijim i nežnijim tonovima senki kako bi izgedale u skladu sa svojim godinama. Još jedan proizvod koji će doprineti otvorenijem i istaknutijem pogledu oka jeste bela ili bež olovka za oči koja se nanosi na donju vodenu liniju kapka. Crna olovka je loš izbor u ovom slučaju jer će samo doprineti da oči izledaju sitnije i daće efekat umornog lica. Na kraju, ono što će svakako dati vedrinu i punoću licu jesu istaknute usne. Uz karmin uvek koristite i olovku za usne. Kako bi vam karmin duže trajao osim što ćete ih samo uokviriti, bolja solucija je da ih cele obojite. Nikako nemojte preterivati sa okvirom ivica, već se trudite da on bude što bliži vašoj prirodnoj ivici usana jer ćete u suprotnom umesto efekta punih usana dobtiti umrljani izgled. 

Izvoriwannabemagazine.comzenasamja.me 

moda i stil,šminka,GREŠKE,godine,lepota,Korektor,RUMENILO,Trepavice,SMOKEY EYES,USNE,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.