Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Minimalizam – večiti trend

Emilija Kostić 10.11.2019. Komentari

Iako je oduvek bio u trendu, minimalistički stil oblačenja poslednjih nekoliko decenija u samom je vrhu kada govorimo o načinima odevanja i kreiranju novih komada. Omogućava nam da izgledamo veoma dobro uz samo malo truda. To je stil u kome dominiraju jasne i precizne linije, svedene boje i neprevaziđena elegancija. Otmenost mu je glavni adut, te ukoliko ste jedan od ljubitelja ovog stila to znači da ste osoba koja shvata moć koju on nosi sa sobom − u ovom slučaju je manje zapravo više.

Foto: www.preview.ph

Minimalizam vam omogućava da ujutru lako i brzo izaberete odevnu kombinaciju koju možete nositi na posao, fakultet ili u školu, ali i u večernji izlazak sa prijateljima. Pravila minimalističkog stila nalažu preciznost u formama, odnosno krojevima, te monohromatsku paletu koja se mahom svodi na bež, belu, crnu i sivu boju. To su boje koje se obavezno moraju naći u ormanu jednog minimaliste, a jednostavnost i čiste linije su ključni momenti. Monohromaske kombinacije su veoma zahvalne za kreiranje minimalističkog izgleda. Ako ne možete da odolite nekoj drugoj boji, uvrstite je u kombinaciju, ali najdominantnija treba da bude ona koja je najneutralnija.

Najlakše ćete kombinovati garedrobu ako organizujete ormar u takozvani Capsule Wardrobe. To znači da u ormaru morate imati mnogo klasičnih, svevremenih odevnih predmeta, poput dobrog kaputa, mantila mokasina, kao i ravne čizme do kolena, stileto potpetice u crnoj ili bež nijansi, belu košulju, nekoliko kvalitetnih džempera, jednobojne majice i malu crnu haljinu. Takođe je poželjno imati neki upečatljivi detalj koji vas karakteriše. Što se aksesoara tiče, oni moraju biti usklađeni sa bojom i dezenom odeće koju nosite. Diskretni i elegantni komadi nakita svaku kombinaciju učine jedinstvenom i zanimljivijom.

minimalist outfit ideas 42

Foto: www.stylecaster.com

Elegantan i bez detalja, ali nikad dosadan, minimalizam je vrlo poželjan, posebno za one ličnosti kojima su postali naporni cvetni dezeni, naglašeni krojevi, patike sa platformom i slojevitost u oblačenju. Lepota je u jednostavnosti.

Izvorilepotaizdravlje.rselle.rs, wannabemagazine.comluxlife.rs.

moda i stil,Minimalizam,način odevanja,trend,boje,jednostavnost,Kroj,lepota,tekstura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.