Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Sheep.Inc – kupi džemper i sačuvaj ovcu

Marija Janković 4.11.2019. Komentari

Novoadresirani brend na Novom Zelandu otišao je korak dalje u buđenju svesti o zagađenjima u modnoj industriji. Sheep.Inc nudi, budi, sastavlja i čuva. 

Foto: www.mankatofreepress.com

Na modnom tržištu započeta je nova epoha. Sheep.Inc je brend koji je uveo značajne novine, ne samo o pitanju kvaliteta materijala već i o pitanju očuvanja planete. Nakon objave Kering grupe, gde su svi brendovi koji su pod njenim okriljem prešli na sistem korišćenja materijala koji ne emituju ugljen-dioksid, pojavio se ovaj brend koji je već zauzeo važno mesto u modnoj industriji i preuzeo vođstvo u održanju izrade i smanjenju zagađenja tkaninom. Njegov materijal nije samo neutralan o pitanju ugljen-dioksida već ima i dodatnu sposobnost njegove apsorpcije. Prvobitna ideja osnivača jeste da se kupci informišu i edukuju, te da im se tako probudi svest o zagađenjima u svetu modne industrije. Potrošačima nude benefite, ali i odgovornost.

Sheep.Inc se bavi isključivo proizvodnjom džempera izrađenih od stoprocentne merino vune. Određeni procenat novca od svakog prodatog džempera odlazi za finansiranje projekata humanog pristupa, od kojih jedan podrazumeva i sam način odgoja ovaca i obuhvata pet sloboda: utoljavanje žeđi, život u skladu sa svojom prirodom, pravo na život bez stresa, pravo na život bez nelagodnosti i pravo na život bez bolesti. Ovaj brend ima i ideju kako da pridobije potrošače materijalizacijom principa transparentnosti u proizvodnji ugradnjom čipa koji sadrži sve informacije o nastanku odevnog komada. Pri očitavanju mobilnim telefonom budući vlasnik će moći da dobije sve informacije o proizvodnji svog džempera, počevši od toga gde se češlja, a gde ispira vuna, gde je ovca koja daje tu vunu, kako se ona tretira nakon uzete vune i ko su ljudi koji vode brigu o njoj.

Izvori: wannabemagazine.com, sheep.inc.

moda i stil,SheepInc,Džemper,Ovca,Vuna,planeta,Očuvanje,Merino,zagađenje,zabava,odeća,Materijal,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.