Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

H&M − održiva modna budućnost

Marija Janković 16.9.2019. Komentari

Novom kolekcijom za jesen 2019. godine, brend H&M nastavlja da ističe posvećenost recikliranju i budi svest o šteti koju modna industrija nanosi životnoj sredini. Njihovi novi komadi kreiraće se od recikliranih ili manje štetnih materijala.

Foto: www2.hm.com

U H&M Conscious kolekciji za jesen 2019. naći će se svi komadi od kariranih odela, preko udobnih oversajzd dukseva, do smelih večernjih haljina. Ključni materijal u ovoj kolekciji jeste reciklirani poliester od kojeg su izrađene mnoge majice, pletiva, jakne i odela. Ovaj materijal dobija se od korišćenih PET boca, a obrada je takva da se na kraju dobija lakoodrživi materijal, kao i bluze iz ove kolekcije napravljene su od organskog pamuka ili mešavine izrađene od TENCIL liocelskih vlakana.

Ono što ovu kolekciju osim materijala čini zanimljivom jesu dualni načini iznošenja svakog komada, duks kao duks i duks kao haljina, pletiva koja odlikuju rol kragne. Tu su i glomazne, ali šik jakne. 


1240A autumn keys 3x2Foto: www.2.hm.com


Kao velika kompanija želimo da predvodimo put ka cirkularnoj i obnovljivoj modi. Jesenja Conscious kolekcija je dobar primer kako sa tehnologijom i inovacijama možemo zameniti konvencionalne materijale alternativama nastalih recikliranjem, rekao je globalni menadžer za održivi razvoj H&M-a Paskal Brun, za Wannabe magazine.

Ova ležerna i sofisticirana kolekcija naći će se u brendiranim prodavnicama od 12. septembra.

Izvori: www.harpersbazaar.com, www.wannabemagazine.com

moda i stil,kolekcija,H&M,Brend,Reciklaža,Modna industrija,jesen,Materijal,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.