Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

E-stilom protiv šablona

Marija Janković 26.8.2019. Komentari

TikTok je društvena platforma za kreiranje kratkih sinhronizovanih i zabavnih klipova. Sve je popularnija među mladima, koji su kombinacijom japanske anime, kreativnog načina šminkanja i alternativne estetike oblačenja stvorili potpuno novi stil, kojim svetu šalju poruku o otporu trendovima i šablonima, ističući svoju ličnost i autentičnost.

Foto: www.wannabemagazine.com

Ljubiteljima E-stil-a savršenstvo je biti nesavršen. Upadljivost, jarke boje i kreativnost u šminkanju i oblačenju njihova su jača strana, a glavna odlika im je nestandardizacija. Porastom broja ljudi koji se pridružuju ovom vidu kontrakulture, E-stil polako postaje mejnstrim. Oni putem materijalnih stvari izražavaju svoj duh i stvaraju lične standarde lepote. Te standarde diktira sve što je razigrano, nesavršeno, detinjasto i upečatljivo. Kroz razne tutorijale na Youtube-u, klipove na TikTok-u i fotografije na Instagram-u, hrabrost u odabiru stila brzo je zaživela. E-stil nema nikakvih pravila, a opet je lako prepoznati ga. Z generacija neguje stil u kojem ništa nije zabranjeno.

1564712669470

Foto: www.pinterest.com

E-devojke ćete prepoznati po jarkim bojama kose i šminki koja naglašava određene delove lica i izražava trenutno duhovno stanje. Iscrtana srca u uglovima očiju, suze i šljokice koje se slivaju niz obraze, vrećasta odeća, zanimljivi lančići i minđuše samo su neki od elemenata. Za E-momke ne važe nikakva pravila. Bojenjem kose na razne načine i odećom koja izlazi iz okvira muževnog oblačenja, muški deo Z generacije izražava svoju duhovnost na karakterističan način.

Ovaj trend nastao je kao bunt lažnoj perfekciji na Instagram-u, ohrabrujući mlade ljude da zavole i prihvate sebe, što predstavlja jednu od najtežih bitaka u modnom svetu.

Izvori: wannabemagazine.com, lucire.com

moda i stil,Generacija Z,smelost,boje,trend,samoizražavanje,moda,stil,Estil,TikTok,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.