Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zabava i muzika

„Ekatarina Velika” živi dok ima ko da je slavi

Ana Adamović 28.11.2022. Komentari

„EKV Tribjut bend” grupe „Deca iz vode” održao je nastup u petak 25. novembra u „Carpe Diem-u”. Ovom svirkom na jedno veče publika je mogla da se priseti alternativno-realnog zvuka koji daje prognoze nadolezećih vremena, koji je stvarala „Ekatarina Velika”. Time je svirka predstavljala omaž Milanu Mladenoviću koji je preminuo pre 28 godina. Specijalna gošća je bila nekadašnja članica „EKV-a” Tanja Jovićević.

Foto: Nataša Spasovski

Umesto glasa Milana Mladenovića, publika je slušala glas i zvuk gitare mladog muzičara iz grupe Lift Alekse Vučkovića. Koncert se sastojao iz tri bloka, u kojem je u prva dva pevala Jovićević, dok je u drugom Vučković bio na sceni bez nje, sa ostalim članovima Dece iz vode. Sa kontinuiranom razmenom energije sa prisutnim ljubiteljima Ekatarine Velike, ostvarena je atmosfera posebnog duha.

Siguran, Budi sam na ulici, Pored mene, Tattoo, Aut i Ljudi iz gradova obeležile su, zajedno sa drugim numerama, prva dva bloka. Iako je svirka protekla uz dosta tonskih i tehničkih problema sa ozvučenjem, pesma Sedam dana odsvirana je na način kao da je otvorila vrata prethodnim problemima i u stilu Margite Stefanović, Mladenovića, Dejanovića i Pečara, nije dozvolila da se retki trenuci muzike otpora baziraju na minimumu.

viber image 2022 11 27 18 11 46 320

Foto: Nataša Spasovski

Proslavljamo život EKV-a, dodao je ponosno Vučković.

U trećem bloku svirane su, prema rečima Vučkovića, pesme koje znaju i hejteri Ekatarine Velike, što je značajno podiglo atmosferu. Na taj način, prisutni su igrali uz Krug, ajkovali uz Oči boje meda, sagledavali Stvaran svet oko mene, gledali očima deteta u Zemlji, otvorili srce uz pesmu Srce i rekli Mi! pevajući Ljubav. Na osnovu otpevanog, album koji je najveći procenat repertoara preuzeo jeste upravo Ljubav. Poslednje dve pesme na ovom nastupu Vučković je otpevao sa Tanjom Jovićević, a u pitanju su Ti si sav moj bol i Par godina za nasposlednja pesma kojom smo pogledali u zvezde, slušajući stihove Milana i Magi, umesto vesti na radiju.

U svakom porazu, ja sam video deo slobode i kad je gotovo, za mene, znaj, tek tad je počelo.

zabava i muzika,muzika,EKV tribute,ekv,Ekatarina Velika,Milan Mladenović,margita stefanović,aleksa vučković,Deca iz vode,carpe diem,ljubav,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.