Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Zabava i muzika

Počinje internacionalni festival „Nišvil”

Anđela Jeremić 29.7.2022. Komentari

Internacionalni džez festival „Nišvil” ove godine će se održati u periodu od 5. do 14. avgusta. Priliku da nastupaju u okviru 15 scena, imaće 850 muzičara. Glavni program počinje 11. avgusta, kada će nastupati neka od najvećih imena iz sveta muzike.

Foto: SDL arhiva

I ove godine će festival promovisati žanr muzike koji objedinjuje sve. Publika će moći da uživa uz nastupe domaćih, ali i nekoliko orkestra i big bendova iz celog sveta, uključujući i muzičare iz Južne Koreje, Poljske, Argentine, Brazila, Amerike, Tajlanda i mnogih drugih. Program će na mejnstejdžu otvoriti, među još osmoro izvođača, Zlata Marinković. Prve večeri ovog festivala na glavnoj bini će nastupiti Al McKay's Earth, Wind & Fire, Kurt Rosenwinkel, Beti Đorđević i prijateljiKoh Mr. SaxmanLa Malbec Orchestra i Nišvil Rojaze Band. Beti Đorđević je dobitnica nagrade Nišvila za životno delo. 

U okviru drugog dana festivala, pojaviće se Magnifico, Kirk Lightsey & Piero Odorici Quartet, Jungsu Choi Tiny OrchestraGyass Style - Kurina trioMattan Klein Quartet i Vladimir Kostadinović. Pored ovog programa, publiku očekuju još brojni nastupi i događaji, kao i program za decu. Na 15 različitih bina svako može naći zvuk koji mu najviše odgovara. Još neki od muzičara koji će uveličati ovaj događaj su Cotton PickersAngstersLoup GarouTreća smenaVoodooTNT, Humanitarni bend KolegeJambalaya i Moon, Mateja Jezdić. Za ljubitelje hip-hop muzike, na istoimenoj bini gosti će biti Južni Petar, Kendi, Smoke Mardeljano. 

Informacije o kartama možete pronaći na sajtu, a dodatne informacije o programu festivala na zvaničnom sajtu festivala

 

zabava i muzika,Nišvil,nišvil 2022,festival,džez,internacionalni festival,tvrđava,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.