Savez studenata Filozofskog fakulteta organizovaće humanitarni kviz znanja u četvrtak 21. decembra u 18 sati u kafiću Štab. Ovo je prva aktivnost u okviru Novogodišnje akcije u kojoj zajedno sa ostalim fakultetima niškog Univerziteta prikupljaju paketiće za decu iz Niša i sa Kosova i Metohije. 

Kviz se tradicionalno organizuje, a studentkinja Magdalena Kostić, članica Saveza studenata Filozofskog fakulteta, kaže da je cilj da na kviz dođu ljudi koji žele da se zabave, pokažu znanje, ali ujedno budu i humani.

Ovo nije prvi put da organizujemo kviz, on je postao naša tradicija pred praznike i uvek se mnogobrojni studenti, ali i oni koji to više nisu odazovu. Nadam se da će i ove godine da bude tako i da ćemo uspeti u našem cilju, a to je da prikupimo što više sredstava za paketiće, kaže ona.

Iskoristila je priliku da pozove sve studente Filozofskog fakulteta, ali i one sa drugih fakulteta da se odazovu na ovaj human gest. Najavila je da će u narednim danima biti dodatnih aktivnosti u okviru ove akcije. 

Pravo da se prijavi na ovaj kviz imaće 11 ekipa, sa po četiri člana, a kotizacija za učešće iznosi 1.000 dinara. Kafić Štab će svakoj prijavljenoj ekipi da pokloni vaučer za sat vremena bilijara ili dest kredita pikada. 

O autoru