Organizacija BEST ove godine će 14. put po redu održati Međunarodni letnji akademski kurs i to pod nazivom 4.0ward Frontier: Exploring the Future of Industry. Događaj će se održati u zgradi Mašinskog fakulteta u periodu od 21. do 28. jula

Ove godine, studenti iz Niša, ali i iz stranih zemalja kao što su Nemačka, Italija, Španija, Grčka, Estonija, Poljska i mnoge druge, biće u prilici da saznaju više o značaju četvrte industrijske revolucije, s obzirom da je tema upravo istraživanje budućnosti industrije.

Kroz različite radionice i predavanja, kao i praktična iskustva, učesnici će moći da bolje shvate kako će inovacije poput robotike, analize podataka, pametne proizvodnje, uticati na industrije širom sveta. Kako objašnjavaju organizatori, u 21. veku došlo je do značajnih promena u svetu tehnike i nauke, a moderne tehnologije su toliko napredovale, da su ostavile trag i na medicinu, mašinstvo, medije, politiku, ekonomiju i druge discipline.

Stoga, postavljaju se pitanja kako će svet tehnologije izgledati kroz nekoliko godina, hoće li nas zameniti roboti i kolike su šanse da naše poslove u budućnosti preuzme veštačka inteligencija. Odgovore će zainteresovani moći da potraže na ovom kursu. 

Prijave za učesnike su otvorene do 12. jula, a mogu se izvršiti putem onlajn formulara. Više informacija o ovom kursu možete pronaći na sajtu

Ovaj kurs se inače organizuje više puta godišnje u različitim evropskim gradovima, sa različitim tematikama, a sve sa ciljem da studenti nauče više, putuju, upoznaju različite kulture i narode, što na dalje može doprineti njihovom akademskom delovanju. 

Pored učenja i otkrivanja raznih interesantnih i korisnih stvari, studenti iz inostranstva biće u prilici da se bolje upoznaju sa srpskom kulturom, kao i da bolje upoznaju grad Niš.

Podsetimo, organizacija BEST predstavlja jednu od najvećih studentskih organizacija, sa više od 80 kancelarija širom Evrope, a u Nišu postoji 17 godina sa sedištem na Elektronskom fakultetu. 

Ova organizacija, vođena od strane studenata, prvenstveno okuplja studente tehnike i tehnologije, ali prihvataju i studente drugih studijskih usmerenja kao što su prirodne i društveno-humanističke nauke. 

Prošlogodišnja tema kursa bila je fokusirana na razvoj veština potrebnih za stvaranje kvalitetnih korisničkim iskustava (UXperience the Design: Mastering User Experience).