Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Polaznicima međunarodnog letnjeg akademskog kursa uručeni sertifikati na svečanom zatvaranju

Ana Adamović 31.7.2022. Foto Komentari

Međunarodni letnji akademski kurs pod nazivom „Why be sus when you can be sustainable?” studentske grupe „BEST” završen je i svečano zatvoren 31. jula u Studentskom centru. Polaznicima je organizatorka ovogodišnjeg kursa Sandra Raičić uručila sertifikate.

Foto: Jovan Živković

Ovogodišnji kurs svečano je otvoren 25. jula, a na dnevnom nivou je 26 participanata imalo predavanja na temu održivih tehnologija. Kurs se sastojao iz 23 radnih časova. Lekcije su držali profesori sa Elektronskog fakulteta, počevši od profesorke Gordane Stefanović i Nikole Mitrovića, a časove je održao i profesor sa Univerziteta u Beogradu. Polaznicima je bilo predstavljeno šta znači pojam održivih tehnologija, od početka do kraja, kao i to šta znači biti sustainable u okviru ekonomije, tehnologije i sociologije. Na samom kraju kursa, polaznici su odradili test na kojem su se našla pitanja sa svakog predavanja. Po polaganju testa, stekli su pravo na sertifikat koji im je Raičić uručila poslednjeg dana kursa i njihovog boravka u gradu.

Lekcije su bile sjajne i naučio sam puno o održivim tehnologijama. Ljude koje sam ovde upoznao sam zavoleo, od organizatora do polaznika. Vladala je samo dobra energija. Ovo iskustvo ću pamtiti dok sam živ, rekao je inostrani polaznik kursa iz Španije Rodrigo Garsija Gordilo.

razgoor

Sandra Raičić u razgovoru za SDL; Foto: Jovan Živković

Nakon svakog predavanja, participanti su imali priliku da se prepuste društvenim aktivnostima i šetnjama po gradu. Bile su organizovane i kulturno-umetničke ture i obilasci muzeja Ćele-kule i logora Crveni krst, kao i obilazak Tvrđave. Prema rečima Sandre Raičić, polaznici su imali priliku i da se oprobaju u folkloru kod kulturno-umetničkog društva Abrašević, dok im je časove srpskog jezika držala Aleksandra Stojković. Pokazitelji da su se polaznici tokom trajanja kursa još više emotivno povezali i sprijateljili, jesu koverte sa njihovim imenima u kojima se nalaze poruke od svakog od njih posvećene vlasniku koverte. U pitanju su simbolični predmeti i ceduljice, među kojima se našla i kriška hleba, a koje će svako od njih poneti sa sobom u svoju zemlju kao uspomenu koja neće izbledeti.

studenti,organizacije,Best,why be sus when you can be sustainable,letnji akademski kurs,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.