Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

OSSI sprovodi vaskršnju humaniratnu akciju

Jovana Kovačević 19.4.2022. Komentari

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), zajedno sa organizacijom Versko dobrotvorno starateljstvo (VDS) organizuje vaskršnju humanitarnu akciju pod nazivom „OSSIgurajmo deci osmehe”. Prikupljene donacije biće namenjene deci u domovima.

Foto: unsplash.com

Humanitarna akcija sprovodi se sa ciljem da se ulepša praznik deci iz domova Jovan Jovanović Zmaj i Drinka Pavlović. Na dan Uskrsa, OSSI i VDS podeliće uskršnja jaja kao i paketiće obezbeđene putem donacija.

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu je sličnu humanitarnu akciju sprovela i za novogodišnje praznike. Tada su paketiće dobili štićenici doma za decu bez staratelja u Beloj Crkvi.

Versko dobrotvorno starateljstvo je organizacija koja se već nekoliko decenija bavi humanitarno-dobrotvornim radom. Njihovo delovanje obuhvata svakodnevni rad Crkvene kuhinje, Milosrdne sekcije kao i druge aktivnosti. Organizacija srpskih studenata u inostranstvu je studentska organizacija čiji je cilj da umreži srpsku intelektualnu dijasporu. Osnovana je 1997. godine u Srbiji, a deluje u 23 države na četiri kontinenta.

Svi koji žele da doprinesu humanitarnoj akciji mogu uplatiti novac na žiro račun. Podaci za uplatu su sledeći:

Naziv primaoca: Organizacija srpskih studenata u inostranstvu;

Adresa primaoca: Tolstojeva 17b, 11000 Beograd;

Broj računa: 160-446188-15.

OSSI poziva i pravna lica koja žele da učestvuju u akciji da se jave na imejl-adresu  kako bi sklopili ugovor o donaciji u skladu sa zakonom.

organizacije,organizacija srpskih studenata u inostranstvu,versko dobrotvorno starateljstvo,Vaskrs,Uskrs,humanitarna akcija,studenti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.