Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Inspirisanje mladih da utiču na probeleme na konferenciji „YouthSpeak Forum”

Milena Živanović 17.4.2022. Komentari

Organizacija „AIESEC” je 16. aprila održala konferenciju „YouthSpeak Forum” u Naučno-tehnološkom parku. Učesnici ove konferencije imali su prilike da prisustvuju panelu i predavanjima, a kasnije i pristupe rešavanju studije slučaja.

Foto: Milena Živanović

U panel diskusiji učestvovali su specijalni savetnik za održivi poslovni razvoj Bojana Milutinović, direktor agencije iz oblasti marketinga i menadžmenta Marjan Cvetković, direktor Naučno-tehnološkog parka Milan Ranđelović, a  jedna od učesnica bila je i Mina Julardžija. Mina je na vrlo jednostavan način, iz svog iskustva, objasnila koji je smisao života i da vredi boriti seSmatram da je jako bitno da se podigne svest mladima o aktuelnim problemima i da se inspirišu da na njih utiču, iz tog razloga što su problemi neminovni u našim životima, u životu svakog pojedinca, rekla je Julardžija i dodala da je problem što se na društvenim mrežama jako malo govori o tim temama.

Prvo što treba je da podignemo svest o tome da nije sramota govoriti o problemima i da nije sramota imati problem. Sramota je kriti ga. Sramota je ne razgovarati i ne napredovati u tom pogledu i ne pomerati se sa tačke u kojoj se trenutno nalazimo. Mlade ćemo da inspirišemo tako što ćemo da podelimo svoj izazov i da pokažemo kako smo uspeli taj izazov da savladamo, izjavila je Mina Julardžija.

Predavači na ovogodišnjoj konfereciji bili su Dragan Vojvodić, kao i pisac i master ekonomsta Milan Grozdanović. Svojim govorom su motivisali učesnike, stavili im do znanja da je život jedan i da je potrebno izaći iz zone komfora. Upravo ovo je pomoglo učesnicima da se oslobode i bez poteškoća reše studiju slučaja. Timovi su imali zadak da zamisle i predstave svoju kompaniju a da zatim reše problem nezadovoljnih radnika, kao i da osmisle kako bi privukli ljudi da u toj kompaniji konkurišu za praksu. Na kraju ove aktivnosti proglašen je i najbolji tim.

Konferencija YouthSpeak Forum se održava već nekoliko godina zaredom, a do sada je na globalnom nivou u njoj učestvovalo preko 1.000 organizacija i 93.000 pojedinaca

organizacije,Youth Speak Forum,konferencija,mladi,studija slučaja,panel diskusija,Naučnotehnološki park,studenti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.