Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Počela nedelja edukacija i radionica „BEST Week”

Jovana Kovačević 26.7.2021. Komentari

Prva u nizu edukativnih radionica u okviru „BEST Week-a” održana je 26. jula u Oficirskom domu. Radionica je bila posvećena marketingu i preduzetništvu, gde se najviše govorilo o „networking-u” i koristima mreže Linkedln o vezi volontiranja i preduzetništva, kao i o izgradnji brenda.

Foto: Jovana Kovačević

Nakon četiri godine pauze Udruženje studenata tehnike Evrope BEST ponovo organizuje nedelju edukacije i radionica pod nazivom BEST Week 21. Nedelja edukacija, pod sloganom Where good becomes the BEST zvanično je otpočela obraćanjima glavne organizatorke ovog događaja i članice organizacije BEST Milene Radosavljević, predstavnika Kancelarije za mlade Jovana Milića, kao i jednog od predavača Veljka Radovanovića. 

Prema rečima glavne organizatorke neke od tema događaja bile su mentalno zdravlje, karijerno usavršavanje i bezbednost u saobraćaju Radili smo anketu na početku priprema ovog događaja i ljudi su izrazili želju da čuju nešto više o ovim temama, rekla je Milena. Takođe, dodala je da smatra da je veoma važno pričati o ovim temama. Počnimo na primer od toga da u srednjim školama i na fakultetima, pogotovo onim tehničkim, ne možemo čuti ništa o seksualnom ili mentalnom zdravlju, a mislim da je dosta važno da se govori o takvim temama. Karijerno usavršavanje je takođe tema koja mladima znači u svakom trenutku. Bezbednost u saobraćaju je isto jako bitna tema, a uvek se nekako zaobiđe.

Organizacioni tim BEST Week-a; Foto: BEST

Foto: Jovana Kovačević

Radionice Od NGO do CEO – Kako volontiranje stvara preduzetnike i LinkedIn – tvoja ulaznica u svet biznisa održao je direktor i vlasnik marketinške agencije Infinite Media Group Milan Grujić. On je, pričajući o svom iskustvu, pokazao učesnicima kako volontiranje može da bude odlično iskustvo budućim preduzetnicima. Takođe je govorio o tome kako da poboljšaju svoj profil na mreži LinkedIn i iskoriste ga za promociju svojih sposobnosti. Verujem da su teme o kojima smo pričali važne za osnaživanje mladih na lokalnom nivou da započnu sa svojim biznis idejama. Dokaz tome su i sva pitanja prisutnih i teme o kojima smo dodatno diskutovali i nakon formalnog dela predavanja, naveo je Grujić, istakavši da mu je bila izuzetna čast da prisustvuje ovom događaju i otvori predavanje svojom pričom o preduzetničkom putu.

Vlasnik kompanije Logik i konsultant Veljko Radovanović, sa preduzetničkim i menadžerskim iskustvom, vodio je radionicu pod nazivom Imam dobru IT ideju, da li sam spreman da započnem biznis? Radovanović je govorio o veštinama potrebnim za uspeh u preduzetništvu.

Publika je pozitivno reagovala na interaktivne radionice. Danas smo pričali kako volontiranje dovodi do stvaranja preduzetnika i smatram da je to veoma značajna tema za mlade zato što mladi moraju da znaju odakle treba krenuti, kaže Aleksa Nikolić (17), koji se već dve godine bavi politikom i aktivizmom mladih. Niko se ne probudi i odluči da će postati preduzetnik i otvoriti svoju firmu, nije to baš tako lako kao što mladi misle. Meni je ovo bilo veoma korisno i nadam se da će mi i ostale radionice  biti od velikog značaja, dodaje Aleksa.

Ostali dani BEST Week-a biće posvećeni oblastima finansija, informacione tehnologije, karijernog usavršavanja, zdravlja kod mladih i bezbednosti u saobraćaju. Radionice će voditi licencirani predavači kao i stručnjaci iz pomenutih oblasti. Najaktivniji učesnici će na kraju edukacije dobiti sertifikate o završenoj obuci.

BEST Week namenjen je mladima od 15 do 30 godina. Njegov cilj je da mladima približi određene oblasti i omogući da steknu veštine koje bi im značile u daljem obrazovanju, kao i da podstakne mlade na aktivizam i rad u omladinskim organizacijama.

organizacije,studenti,Best,Best Week,nedelja edukacije i radionica,mladi,marketing,preduzetništvo,volontiranje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.