Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Onlajn trening o traumi za novinare, urednike i producente

Milica Stojanović 11.12.2020. Komentari

„Novosadska novinarska škola” organizuje onlajn „Trening o traumi i rezilijntnosti za novinare, urednike i producente”. Trening će se održati 19. i  20. decembra sa početkom u 10 časova preko Zoom platforme. 

Foto: pixaby.com

Onlajn trening o traumi i stresu zamišljen je tako da učesnici steknu znanje o tome kako da izveštavaju o traumatičnim pričama. Učiće i kako da intervjuišu izvore koji su iskusili traumu na takav način kojim bi odstranili opasnosti od nanošenja  neprijatnosti sagovorniku. Neke od tema o kojima će se takođe govoriti su: trauma u novinarstvu, tehnike intervjuisanja i narativne strategije u radu sa osetljivim izvorima, zastrašivanje, uznemiravanje i digitalno nasilje, briga o sebi i psihološka rezilijentnost, i kako biti podrška svojim kolegama.

Novosadska novinarska škola organizuje ovaj trening u saradnji sa organizacijama Media centar Sarajevo i Albany Associates. Predavači na treningu biće saradnici Dart Centra Evrope, organizacije koja edukuje studente novinarstva o psihologiji traume kao i izveštavanju o njoj. Zainteresovani urednici, novinari i producenti mogu se prijaviti do 17. decembra, a učešće je besplatno.

Oba dana trening će trajati od 10 do 15.30 časova. Odvijaće se na engleskom i srpskom jeziku, a biće obezbeđen i simultani prevod. Zainteresovani mogu poslati prijavu putem linka.

onlajn,trening,trauma,novinari,urednici,producenti,novinarstvo,Novosadska novinarska škola,Media centar Sarajevo,Albany Associates,Dart Centra Evrope,stres,izveštavanje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.