Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Tribinom o pronalasku i zadržavanju posla u IT sektoru zatvoren ovogodišnji Job Fair

Marija Janković 3.3.2020. Komentari

Tokom drugog dana ovogodišnjeg Job Fair-a održana je tribina pod nazivom Kako pronaći posao i zadržati ga? na kojoj su predstavnici kompanija Nignite, Better Colective i Apex SQL govorili o tome kako je biti deo tima u IT sektoru, kako odraditi praksu, kako se zaposliti i kako da neko zadrži posao koji voli. Ovom tribinom završen je ovogodišnji Job Fair. 

Foto: Jelena Živadinović

Učesnici tribine su, uz pomoć medijatora Milene Radosavljević, davali savete i govorili o tome kako je to obavljati posao iz fotelje i kakvi profili se u njihovim kompanijama traže. Drugi deo tribine bio je rezervisan za pitanja publike u vezi sa poslom, praksama, pozicijama, zaduženjima, povoljnostima i drugo. Posetioci su mogli čuti kako da se istaknu u moru istih, kako da ne uđu u dosadnu rutinu, šta je to kolegijalnost i zašto je ona važna, kao i koliko je bitan godišnji odmor i odvajanje privatnog i poslovnog.

Predstavnica softverske kompanije Nignite istakla je važnost slobodnog vremena. Ne nosite posao kući, već to vreme odvojite za sebe, bilo da čitate knjigu, putujete ili jednostavno radite nešto što Vas ispunjava. Ne mešajte porodicu i posao i koristite godišnje odmore, rekla je i ukazala na važnost kolegijalnosti, zdravog takmičarskog duha i marljivosti. Predstavnik kompanije ApexSQL ukazao je na važnost fleksibilnog radnog vremena i dodao da nema mesta ćutanju, da glupa pitanja ne postoje. Nije bitno sa kog fakulteta dolazite, jer su u kompaniji svi ravnopravni, kazao je. Predstavnica danske kompanije Better Colective stavila je akcenat na to da se ne treba plašiti novog početka, da nisu svi jednaki na početku karijere i da je od izuzetne važnosti da svako sebi da prostora da ustane kada padne.

Job fair je 2. i 3. marta održan 12. put na Elektronskom fakultetu, a posetioci su imali priliku da saznaju nešto više o kompanijama koje su učestvovale na Sajmu, a mogli su i da ostave svoj CV kompaniji za koju su bili zainteresovani, kao i u elektronskoj bazi.

organizacije,studenti,Job fair 2020,posao,it,Partnerstvo,praksa,tribina,Niš,izveštaj,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.