Erazmus Studentska mreža poziva sve zainteresovane studente da postanu deo Erazmus generacije i prijave se za volontiranje. Prijava se vrši putem onlajn formulara kog možete naći na kraju teksta, a otvorena je do 15. februara do 23.59 časova. 

Budući volonteri biće u prilici da razvijaju svoje veštine i znanja koja im mogu biti od koristi, kako profesionalno, tako i na ličnom planu, da razmenjuju iskustva i ideje sa drugim studentima o važnim temama, kao i da učestvuju u organizaciji događaja i aktivnosti koje su u skladu sa ciljevima organizacije, a pored toga donosi i mrežu međunarodnih kontakata. 

Kako navode iz organizacije, ciljevi koje zastupaju i sprovode kroz različite aktivnosti okrenute su ka ekološkoj održivosti, socijalnoj inkluziji i edukaciji mladih kroz razne konferencije, seminare, radionice i slične događaje. 

Naši volonteri i sekcije vredno rade na poboljšavanju uslova i prilika za mlade, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom i internacionalnom nivou, pišu oni. 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem onlajn formulara. Nakon popunjavanja prijave, vršiće se selekcija za drugi krug koja će se obaviti u vidu intervjua. 

Erazmus Studentska mreža je jedna od najvećih međunarodnih studentskih organizacija u Evropi koja se trenutno nalazi u 44 zemalja. U Srbiji postoje tri lokalne sekcije: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Njihov slogan glasi: Studenti pomažu studentima

 

O autoru