Sajam poslova i stručnih praksi poznatiji kao Job Fair organizuje se ove godine 16. put u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope (BEST-a). Sajam će se održati 4. i 5. marta u zgradi Elektronskog fakulteta. Ovaj sajam pruža priliku studentima, diplomcima, kao i postdiplomcima da uspostave kontakte sa brojnim kompanijama, kao i da unaprede svoje poslovne veštine. 

Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde je vodeći sajam poslova i stručnih praksi u jugoistočnoj Srbiji, a cilj projekta, koji organizuju studenti volonteri, je da studentima i mladim ljudima pomogne u nalaženju poslova i praksi u struci, čime se smanjuje nezaposlenost mladih, kao i da im se pomogne da izgrade uspešnu karijeru. Pored toga, ovo je i prilika da studenti steknu i neformalno obrazovanje kroz niz različitih aktivnosti, kao što su: prezentacije, radionice i slično. 

Glavna atrakcija na sajmu jesu štandovi kompanija na kojima će studenti koji traže posao ili stručnu praksu biti u mogućnosti da se susretnu sa predstavnicima kompanija i kroz direktan kontakt sa njima obezbede sve neophodne informacije o poslovima i stručnim praksama koje su u ponudi, navode iz organizacije. 

Oni dodaju da će studenti imati priliku da besplatno prate i prisustvuju prezentacijama kompanija, kao i da učestvuju u veoma korisnim radionicama koje imaju veze sa ličnim i poslovnim napretkom.

Zainteresovani studenti mogu ostaviti svoju radnu biografiju, odnosno CV u elektronskoj bazi, a ona će biti dostupna svim kompanijama-učesnicama sajma tokom narednih godinu dana. Pre sajma, zainteresovani će takođe moći da se prijave za intervjue sa kompanijama, a koji će se realizovati u toku trajanja sajma. 

Više informacija o Job Fairu možete pronaći na zvaničnom sajtu

 

O autoru