Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra traži nove volontere. Konkurs je otvoren do 29. februara za studentkinje i studente psihologije, kao i za diplomirane psihologe, a u ponudi su različiti sektori za rad.

U sklopu Psihološkog savetovališta za studente postoje različiti sektori u kome zainteresovani mogu pronaći svoje mesto, kao što je na primer savetodavni sektor, edukativni i istraživački sektor.

Kada se govori o savetodavnom sektoru, volonteri savetovališta prolaze obuku kako bi efektivno mogli da rade sa onima kojima je potrebna psihološka pomoć. Kako navode iz savetovališta, volontiranje u ovom sektoru podrazumeva učešće u različitim edukativnim programima, gde volonteri mogu čak i deluju kao edukatori, deleći svoje znanje sa drugim volonterima. 

Angažovanjem u ovom sektoru, pojedinci ovladavaju tehnikama savetovanja i stiču neprocenjivo iskustvo, pojašnjavaju.

Pored savetodatnog, tu su i ne manje bitni edukativni i istraživački sektor. Volonteri edukativnog sektora imaće priliku da se oprobaju u organizovanju seminara, radionica sa širokim spektrom psiholoških tema, promovisanju na društvenim mrežama, kao i u medijskim gostovanjima, dok volonteri istraživačkog sektora sprovode aktivnosti praćenja mentalnog zdravlja mladih, sa ciljem uvida u najistaknutije potrebe i probleme studenata. 

Svi zainteresovani mogu poslati svoj CV i motivaciono pismo na zvaničnu imejl adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

O autoru