Ministarstvo prosvete je otvorilo poziv za predlaganje kandidata za Svetosavsku nagradu za 2023. godinu. Nagrada se dodeljuje pojedincima i ustanovama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanja obrazovno-vaspitne prakse i razvoja naučnih i umetničkih dostignuća. Poziv je otvoren do osmog decembra, a nagrade će ministarka prosvete dodeliti 27. januara 2024. godine. 

Pravo da budu predloženi imaju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti svih nivoa studija i zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika, visokoškolskim ustanovama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda. Mogu biti predložene i ustanove obrazovanja i vaspitanja: predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove, ustanove učeničkog studentskog standarda. 

Takođe, za ovu nagradu mogu biti predložena stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, pojedinci i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose njegovom razvoju. 

Predlog za dodelu Svetosavske nagrade treba da sadrži obrazloženje na srpskom jeziku u štampanoj formi do dve strane, dokumentaciju kojom se dokazuju navodi iz predloga i profesionalnu biografiju za fizička lica. Zainteresovani predloge mogu poslati na adresu Ministarstva prosvete: Nemanjina 22/26, 11000 Beograd. 

Dodatne nformacije se mogu naći putem linka. 

Autorka: Jelena Milutinović

 

O autoru