Novosadska novinarska škola otvorila je konkurs za dodelu godišnje nagrade „Marina Kovačev” namenjenu mladim novinarima i novinarkama za najbolji kontinuirani rad u Srbiji. Cilj je, kako kažu, da se nagradom podstakne profesionalizam kod mladih novinara. Pravo da konkurišu imaju pojedinci i redakcije, a prijave važe do 25. novembra, dok će krajem decembra biti proglašenje pobednika koji će dobiti povelju i novčani iznos. 

Ova nagrada se dodeljuje za izuzetan kontnuirani rad mladog novinara u svim oblastima javnog interesa. Nominovani za nagradu moraju da imaju do 30 godina starosti, da su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Cilj nagrade najboljem mladom novinaru/novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije, navode iz Novosadske novinarske škole.

Redakcije ili pojedinci, do 25. novembra, mogu da prijave nekog putem formulara i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2023. godine. Prijave, kao i dodatna pitanja mogu se slati na imejl adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.. Proglašenje pobednika biće organizovano na godišnjoj svečanosti Novosadske novinarske škole krajem decembra 2023. godine.

Inače, nagrada Marina Kovačev, dodeljuje se od 2001. godine, a pod ovim imenom od 2018. godine u znak sećanja na istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju. 

 

O autoru