Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Raspisan konkurs za nagradu „Dejan Anastasijević” 2023.

Andrijana Milenković 12.2.2023. Komentari

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), uz podršku Ambasade SAD, osamnaestu godinu dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo koja je dobila naziv po novinaru Dejanu Anastasijeviću.

Foto: unsplash.com

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: elektronski mediji u kojoj spada radio i televizija, štampani mediji i onlajn-mediji. Od ove godine se uvodi i nagrada publike. Nakon objave nominovanih radova od strane žirija publika će imati priliku da glasa za jedan od nominovanih radova. Rad koji bude skupio najveći broj glasova dobiće nagradu publike. 

Za nagradu mogu da konkurišu radovi koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2022. do 30. marta 2023. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2023. godine. Radove mogu prijaviti sami autori, urednici i kolege. Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane, prostorima na kojima se mediji isporučuju, emituju ili koriste, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih novinari dolaze sopstvenim radom i trudom.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a. Pobednici će biti proglašeni iste večeri kada je dodela nagrada i u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000 dinara. Najmanje dve nedelje pre svečane dodele nagrada NUNS će objaviti koji radovi su nominovani. Dodela se organizuje povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o uslovima i konkursu možete naći na sajtu.

konkurs,istraživačko novinarstvo,Dejan Anastasijević,nuns,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.