Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvoren konkurs za šestu generaciju „Svetionika znanja”

Sara Stojčić 6.6.2022. Komentari

Ovogodišnji konkurs „Svetionik znanja” je raspisan, a prijave su otvorene do subote 25. juna u 23.59.

Foto: pixabay.com

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 različitih gradova Srbije i održava se petu godinu za redom kao društveno-odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Ove godine, konkurs je namenjen srednjoškolcima iz: Bajine Bašte, Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Leskovca, Loznice, Niša, Novog Sada, Pirota, Subotice, Užica, Čačka ili Šapca, koji upisuju treći ili četvrti razred srednje škole i žele da uz mentorsku pomoć timski rade na osmišljavanju ideja i pripremu projekata, koje mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu. Projekti se pripremaju na jednu od pet temakultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija.

Projekat započinje svečanim otvaranjem, koje će biti održano početkom avgusta (od 5. do 8. avgusta), a pored lokalnih aktivnosti, srednjoškolci će dobiti priliku da rade na projektima na Seminaru, koji će biti održan na Paliću, od 29. do 31. jula. Takođe, iste projekte predstavljaće na završnom događaju na Zlatiboru od 7. do 9. oktobra. Smeštaj je obezbeđen, a pored predavanja i raznih radionica za učesnike je organizovan i zabavni program.

Prijave su otvorene do 25. juna i oni koji prođu u uži krug, biće obavešteni o tome do 1. jula. Drugi krug sastoji se od onlajn-intervjua, koji traje od 5. do 10. jula. Nakon boljeg upoznavanja i formiranja timova, kandidati će o finalnom odabiru biti obavešteni do 15. jula.

Svi zainteresovani, mogu se prijaviti na link ili putem društvenih mreža.

fakulteti,konkurs,Svetionik znanja,srednjoškolci,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.