Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Departman za komunikologiju i novinarstvo raspisao konkurse za studente i srednjoškolce

Lana Stanisavljević 19.4.2022. Komentari

Departman za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta raspisao je dva konkursa: za najbolji esej i za dokumentarnu fotografiju. Prvi je namenjen srednjoškolcima, a drugi studentima Filozofskog fakulteta. Rok za slanje radova je 3. maj.

Foto: unsplash.com

Zadatak za srednjoškolce je da napišu esej na temu Medijsko izveštavanje o ratu – da li je istina uvek prva žrtva rata? Svoje stavove, zapažanja i zaključke učenici mogu izneti u eseju dužine do dve strane A4 formata.

Za studente Filozofskog fakulteta raspisan je konkurs za najbolju dokumentarnu fotografiju na temu Slika zvuka. Ideja je da se kroz fotografiju muzičkih instrumenata, atmosfere muzičkog festivala ili sličnog događaja prenese slika zvuka. Fotografija bi trebalo da sadrži kratak opis.

Najbolje radove odabraće tročlana komisija, sastavljena od članova Departmana. Proglašenje najboljih radova biće u Nedelji departmana, 4. maja u 12 časova, na sajtu fakulteta. Istog dana, radovi će biti objavljeni na blogu Filozofskog fakulteta i Instagram i Fejsbuk stranici Departmana.

Za tri najbolja eseja obezbeđene su nagrade. Prva nagrada je oslobađanje od plaćanja prijemnog ispita, druga je eksterni hard disk, a treća nagrada je paket Filozofskog fakulteta. Dobitnik nagrade za najbolju fotografiju dobiće dva kompleta ulaznica za Nišvil džez festival.

Eseje i fotografije treba poslati na imejl adresu najkasnije do 3. maja.

konkursi,studenti,Departman za komunikologiju i novinarstvo,Filozofski fakultet,esej,fotografija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.