Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Škola nezavisnog posmatranja izbora u okviru Akademije demokratije

Maša Stojiljković 17.11.2021. Komentari

Škola nezavisnog posmatranja novinarstva u okviru  Akademije demokratije koju organizuje CRTA uz podršku misije OEBS-a u Srbiji održaće se u periodu od decembra 2021. do marta 2022. godine. Akademija je namenjena mladima koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u društvu. Rok za prijavu je 25. novembar.

Foto: pexels.com

Polaznike očekuje dinamičan program rada koji obuhvata pet modula, odnosno pet onlajn vikend radionica koje će se organizovati jednom do dva puta mesečno. Program obuhvata i praktičan rad uz mentorsku podršku, u formi kvizova znanja, analiziranje preporuka posmatračkih misija sa prethodnih izbora, kao i analiziranje konkretnih primera kršenja izbornih zakona, pravila i procedura. Program se sastoji od posmatranja izbora u Srbiji i svetu, sprovođenja izbora u Srbiji, posmatranja anomalija izbornog procesa, ravnopravnosti učesnika u izbornoj kampanji i dostupnih pravnih mehanizama za zaštitu birača.

Svi zaintersovani koji imaju između 18 i 30 godina, žele da uče, usavršavaju se i ulože u ovaj program 15 do 20 sati rada nedeljno i koje zanima kako se odvija izborni proces u Srbiji mogu da se prijave popunjavanjem  formulara. Za program biće odabrano najmanje 20 polaznika i polaznica, a svi kandidati će biti obavešteni putem mejla. Početak škole se očekuje sredinom decembra 2021. godine.

Po završetku programa učesnici će steći znanja i veštine koje će moći da primene kao članovi nezavnisnih posmatračkih misija, članovi biračkih odbora u okviru svojih političkih stranaka.

konkurs,studenti,skolanezavisnogoposmatranjaizbora,program,obuka,crta,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.