Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Onlajn trening „Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici”

Hristina Marković 15.11.2020. Komentari

Interaktivni onlajn trening „Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici” održaće se u periodu od 27. do 29. novembra preko platforme Zoom.

Foto: pixabay.com

Cilj ove radionice je da novinari kroz rad i praksu izveštavanja nauče o ratnim zločinima 25 godina nakon genocida u Srebrenici i da spoznaju umetnost kao alat za mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću. Kroz ovaj trening novinari će se upoznati sa sudski utvrđenim činjenicama u vezi sa genocidom u Srebrenici, kao i  sa procesom i izazovima tranzicione pravde u Srbiji. Polaznici će kroz ovaj trening takođe raditi i na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa izazovima tranzicione pravde i suočavanja s prošlošću u Srbiji. Radionicu organizuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine u saradnji sa pratnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava i Forum ZFD Srbija, a namenjena je mladim novinarima i studentima novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na linku, do 19. novembra do 18 časova. Za sva dodatna pitanja može se obratiti Divni Prusac putem adrese: .

konkurs,inicijativa za mlade,trening,novinari,mediji,Inicijativa mladih za ljudska prava,mladi,studenti,novinarstvo,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.