Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studenti

Raspisan konkurs za gradsku književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković”

Lana Stanisavljević 4.11.2022. Komentari

„Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša” i grad u saradnji sa Niškim kulturnim centrom raspisuje konkurs za književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković” za najbolji književni rukopis na srpskom jeziku. Konkurs je otvoren do 30. novembra u ponoć.

Foto: unsplash.com

Književnici iz Srbije i inostranstva mogu poslati neobjavljeni književni rukopis knjige proze, poezije ili drame u elektronskoj formi, isključivo u Word formatu. Dokument treba da bude napisan ćiriličnim ili latiničnim pismom uz obavezne dijakritike. U dokumentu je poželjno ostaviti kontakt podatke, biografiju sa fotografijom i bibliografskim podacima.

Nakon objavljenog užeg izbora rukopisa, ime dobitnika nagrade biće objavljeno 3. aprila 2023. godine, na datum kada je rođen Slaviša Nikolin Živković. Pojedini delovi iz prispelih a nenagrađenih rukopisa, predlogom žirija i uz saglasnost stvaraoca, mogu biti objavljeni u književnoj periodici.

Književna nagrada Slaviša Nikolin Živković je 2019. godine odlukom Skupštine grada postala zvanična gradska književna nagrada. Za cilj ima očuvanje uspomene na pisca i njegovu zaostavštinu, a sastoji se od povelje i objavljene knjige laureata.

Imejl adresa za slanje radova je .

studenti,književna nagrada,konkurs,Slaviša Nikolin Živković,književnost,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.