Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studenti

Nema ukidanja Studentske poliklinike

Jovana Kovačević 22.2.2021. Komentari

Vlada Republike Srbije danas je odbila predlog Ministarstva zdravlja o pripajanju studentskih poliklinika domovima zdravlja. Studentske poliklinike nastaviće da rade kao samostalne ustanove.

Foto: pixabay.com

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da studentske poliklinike neće biti ukinute, i da su one jedan od najboljih modela zdravstvene zaštite studenata u Srbiji. Brojne studentske organizacije oglasile su se prethodnih dana povodom ovog predloga. Studenti iz omladinske organizacije Kreni -promeni, koja je sakupila 35 hiljada potpisa protiv ukidanja poliklinika, nameravali su da danas predaju peticiju na pisarnicu Ministarstva zdravlja, a uručili su je lično ministru Zlatiboru Lončaru, koji je izašao da sa njima porazgovara i saopštio da poliklinike u Nišu, Beogradu i Novom Sadu neće biti spojene sa domovima zdravlja.

Predlog Ministarstva o pripajanju poliklinika bio je deo Masterplana optimizacije sistema zdravstvene zaštite, čiji je cilj da do 2035. obezbedi poboljšanje kvaliteta, pristupačnosti i efikasnosti zdravstvene zaštite. Burne reakcije studenata i javnosti uopšte na ovaj predlog bile su izazvane činjenicom da bi ukidanje Studentske poliklinike za studente značilo otežano dolaženje do zdravstvene zaštite, pogotovo do specijalističkih pregleda.

Izvor: www.tanjug.rs

studenti,studentska poliklinika,ukidanje studentske poliklinike,Masterplan optimizacije sistema zdravstvene zaštite,odluka,zdravlje,Kreni promeni,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.