Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nedelja Departmana za istoriju na Filozofskom fakultetu

Maša Stojiljković 5.12.2022. Komentari

Nedelja Departmana za istoriju na Filozofskom fakultetu održaće se od 7. do 21. decembra, a biće obeležena brojnim aktivnostima. 

Foto: pexels.com

U sredu 7. decembra sa početkom od 18 časova održaće se diskusija studenata i srednjoškolaca na temu Značaj istorije i istoričara u savremenom društvu. Diskusija će biti održana u učionici 305. U utorak 13. decembra sa početkom od 13.45 u učionici 434  održaće se predavanje prof. dr Branka Georgijeva na temu Uticaj Tukidida na Platonovo delo. Nešto kasnije istog dana, održaće se predavanje prof. dr Jasmine Šaranac Stamenković učenicima istorijsko-geografskog smera Prve niške gimnazije Stevan Sremac na temu Politička propaganda u Rimskom carstvu u IV veku

Narednog dana, u sredu 14. decembra svi zainteresovani će moći da isprate predavanje Marka Stojanovića iz leskovačke škole stripa Nikola MItrović Kokan na temu Istorijski strip-Likovno pripovedanje prošlosti  koje će početi u 18 časova. Poslednjeg dana obeležavanja nedelje departmana u četvrtak, 22. decembra sa početkom u 12 časova, biće organizovana poseta Muzeju crkvenih starina Pravoslavne eparhije Niške uz vodiča protođakona Dalibora Midića koji je i upravnik Muzeja. 

Aktivnosti su otvorene za sve.

fakulteti,studenti,Departman za istoriju,Filozofski fakultet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.