Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nedelja Departmana za srbistiku na Filozofskom fakultetu

Marija Popović 1.12.2022. Komentari

Na Filozofskom fakultetu će se od ponedeljka 5. decembra do petka 9. decembra održati niz aktivnosti i predavanja koja će obeležiti nedelju Departmana za srbistiku.  

Foto: pexels.com

U ponedeljak 5. decembra održaće se sastanak sa alumnistima sa početkom od 17 časova u učionici 209. Narednog dana, 6. decembra od 19 časova u amfiteatru 21, biće interaktivno takmičenje za srednjoškolce. Na primeru lingvostilističke analize romana BEZDNO Svetlane Velmar-Janković će se u sredu 7. decembra od 17 časova u učionici 102 održati predavanje pod nazivom Lingvistika – šta je to? koje će realizovati prof. dr Marina Janjić. U četvrtak 8. decembra, postavlja se tribina Igor Kolarov od Sokoličkog zbornika do čitanke, sa početkom od 11 časova u učionici 36, istog dana od 18 časova u svečanoj sali Gimnazije Bora Stanković biće predstavljena zbirka priča Umrežavanje književnošću.

Poslednji dan nedelje Departamana za srbistiku je petak 9. decembar koji počinje diskusijom o književnom projektu Fan-fikcija na društvenim mrežama. Od 18 časova u učionici 101 biće promovisana knjiga Iz naše slavne epopeje – naši solunci govore, ujedno će biti projektovan dokumentarni film. Nakon toga će govoriti prof. dr Goran Maksimović, prof. dr Danijela Popović Nikolić, msr Vladana Stojadinović i direktor Narodne biblioteke Njegoš u Knjaževcu u učionici 101. 

Ulaz je slobodan za sve aktivnosti.

fakulteti,Filozofski fakultet,Departman za srpski jezik,nedelja departmana,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.