Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Studentski dnevni list živi zahvaljujući angažmanu i volonterskom radu novinara

Ana Adamović 25.11.2022. Komentari

Povodom 11. godišnjice postojanja, naša redakcija je sinoć na Filozofskom fakultetu, proslavila rođendan, a događaj su uveličali sadašnji i bivši novinari i urednici, lektori „SDL-a”, kao i profesori.

Foto: Dragan Jevremović

Iako je 11. novembar zvanični datum rođendana lista, kako je naveo upravnik Departmana za komunikologiju i novinarstvo, doc. dr Neven Obradović, važno je da se zadrži kontinuitet obeležavanja rođendana, koji je ove godine obeležen malo kasnije. Uočio je borbu za Studentski dnevni list, istakavši da list živi zahvaljujući angažmanu i volonterskom radu novinara i urednika, dodavši da je list mnogima predstavljao važnu referencu za izgradnju dalje karijere.

Studentski dnevni list je nešto čime se ponosimo i što funkcioniše potpuno nezavisno i stabilno, a u potpunosti ga studenti održavaju, istakao je Obradović.

neven

Obraćanje doc. dr Nevena Obradovića; Foto: Dragan Jevremović

Prema statističkim podacima, od meseca maja do danas, naš list broji skoro 900 tekstova. Osim studentskih tema i pitanja, redakcija se trudi da pokrije što veći opseg dešavanja na lokalnom nivou, o čemu svedoče festivali i manifestacije poput: Nišvila, Međunarodnog letnjeg akademskog kursa BEST-a, Filmskih susreta, Teatra na raskršću, Hakaton-a i Urban fest-a.

Nekadašnjim urednicima Studentskog dnevnog lista su ovom prilikom uručeni sertifikati za novinarski i urednički doprinos redakciji, kao i za montažu.

fakulteti,Studentski dnevni list,SDL redakcija,SDL,rođendan,Departman za komunikologiju i novinarstvo,Filozofski fakultet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.